03 Mart 2015 13:49

Kocaeli Üniversitesi’nde ‘İç güvenlik paketi’ tartışıldı

Kocaeli Üniversitesi Kültür Sanat ve Sosyal Araştırmalar Kulübü'nün düzenlediği "yeni Türkiye’nin iç güvenlik paketi ne getiriyor" paneli yapıldı. Panelde HDP Milletvekili A.Levent Tüzel ve CHP Milletvekili Gökhan Günaydın'ın katılımı ile ‘İç Güvenlik Paketi’ tartışıldı

Paylaş

Okan Başal
Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi Kültür Sanat ve Sosyal Araştırmalar Kulübü'nün düzenlediği "yeni Türkiye’nin iç güvenlik paketi ne getiriyor" paneli yapıldı.  Panelde HDP Milletvekili A.Levent Tüzel ve CHP Milletvekili Gökhan Günaydın'ın katılımı ile ‘İç Güvenlik Paketi’ tartışıldı. Panele üniversite yönetiminin tüm engellemelerine rağmen öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin yüksek katılımı oldu. 

A.Levent Tüzel konuşmasında daha çok paketi "Faşizme giden yola döşenen büyük taşlar" olarak nitelendirerek, AKP'nin elini güçlendirmek ve muhalefeti engellemek adına paketi geçirmeye çabaladığını belirtti. Türkiye’de iç güvenlik zafiyeti olmadığını ‘Polisimizin eli kolu bağlı’ söylemlerinin yalan olduğunu vurguladı. 

Gökhan Günaydın da faşizmin her dönem kendini korumak adına bu tarz yasaları çıkartmak istediğine değindi ve medyanın AKP'nin gerçek yüzünü göstermekten çekindiğini yasanın ‘Avrupa standartlarında’ olduğunun da büyük bir yalan olduğunu söyledi. İç güvenliğe dair bugün yürürlükte olan yasaların zaten fazlasıyla yeterli olduğunu, Gezi parkı olaylarını örnek vererek belirtti. 

 

Öğrenciler ise soru cevap kısmında daha çok Birleşik Haziran Hareketi ve CHP'nin seçimlerde alacağı tutum üzerinde durdular. HDP ile ittifak konusunda sorular sordular. Gökhan Günaydın "HDP’nin barajı geçmesini canı gönülden istiyorum fakat eleştiriler de yapmak zorunda hissediyorum. Türkiye’ye faşizmin yasalarını getirmeye çalışan bir iktidarın bölgeye barış getireceğine inanmıyorum. Birleşik Haziran Hareketi adına ise tabanının kendi politik doğruları üzerinden demokrasi güçlerini destekleyeceğini söyleyebilirim"dedi. 

Levent Tüzel ise kendine yöneltilen "Yargıyı da kolluk kuvvetleri gibi iktidarla ilişkili olarak görebilir miyiz", "AKP her seçim biraz daha güçleniyor bu böyle sürecek mi","Açılım süreci AKP açısından seçim oyunu olarak kullanılıyor HDP oyuna mı geliyor " sorularına "Yargıda da operasyonlar devam ediyor iktidar yargıyı kullanıyor iktidarın istekleri doğrultusunda hareket eden bir yargı var. Molotof, bonzai ve nüfus düzenlemeleri maddeleri göz boyamak adına araya serpiştirilmiş maddeler; bunun gibi oyunlar her pakette yapılıyor. 

Grevi yasaklanan metal işçisi, cam işçisi AKP’ye karşı tavır alıyor halk koyun değil farkındalık hızla artıyor. Bu süreçte alternatifler aranıyor ve HDP bu süreçte çok önemlidir. Birleşik Haziran Hareketi’ni bu konuda eleştiriyorum bu seçim önemli bir seçimdir demokrasi cephesini bu seçimde kurmak zorundayız. Açılım sürecini AKP'nin elinde seçim silahı olmaktan kurtaracak olan bizleriz bu konuda CHP'nin de üzerine görev düşüyor müzakere süreci mücadele sürecidir. Durmak yok mücadeleye devam, her yeri direniş alanına çeviren kadar mücadele edeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.
 

ÖNCEKİ HABER

47 bin öğretmen ataması için kanun tasarısı Meclis'te

SONRAKİ HABER

Belediye inşaatında vinç koptu: 3 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...