03 Mart 2015 13:15

Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nin programı açıklandı

13. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nin bu yılki programı açıklandı. 'Kadınların Sineması, Kadınların Direnişi, Direnişin Sineması' temasıyla düzenlenecek olan festival 13 Mart'ta, İstanbul'da başlayacak.

Paylaş

Kadınların Sineması, "Kadınların Direnişi, Direnişin Sineması" temasıyla 13. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nin bu yılki programı, Rampa Tiyatro'da yapılan basın toplantısıyla açıklandı.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Filmmor Kadın Filmleri Festivali Koordinatörü Melek Özman, dünyanın her yerinde kadınlara karşı küresel bir saldırı söz konusu olduğunu belirtti ve "Ancak kadınların küresel direnişi de var ve biz bu direnişe dikkat çekmek istedik. Hala kadına yönelik şiddeti 3. sayfalardan, dizilerden görüyoruz ama buralarda kadının direnişini göremiyoruz. İşte bu festivalde kadınların direnişini göreceğiz" dedi. 

13 Mart Galatasaray Meydanı'ndan Pera Müzesi'ne yapılacak Festival Yürüyüşü ile başlayacak olan ve 25 ülkeden, 61 filmin gösterileceği festival hakkında toplantıda konuşan Festival Koordinatörü Ülkü Songül festival programı hakkında şu bilgileri verdi: "Bu yıl Hindistan'dan Meksika'ya çeşitli ülkelerden filmler göstereceğiz. Filmlerin 17'si Türkiye'den. Festivalden elde edeceğimiz geliri Şengal ve Kobane kamplarındaki kadınlara ve çocuklara aktaracağımız için sade bir açılış yapacağız. Festival yürüyüşü 13 Mart'ta Galatasaray'dan başlayıp Pera Müzesi'nde son bulacak." 

25 ÜLKEDEN 61 FİLM

26 Nisan'a kadar sürecek festival kapsamında İstanbul Modern, Pera Müzesi ve Rampa salonlarında, 25 ülkeden 61 film gösterilecek. Filmler "Kadınların Sineması", "Margarethe von Trotta Toplu Gösterimi", "Nahid Persson Sarvestani Toplu Gösterimi", "Kendine Ait Bir Cüzdan", "Cins, Cinsiyet, Cinsiyetler" ve "Bedenimiz Bizimdir" adında altı ayrı bölümde seyirciyle buluşacak. Festival bu yıl önemli konukları da ağırlayacak. 1975'ten bu bu yana çektiği filmlerde güçlü kadın karakterler yaratan Margarethe von Trotta ile buluşma 17 Mart Salı günü İstanbul Modern'de yapılacak. 

Festivalde aynı zamanda forumlara, söyleşilere, atölyelere de yer verildi. Festival kapsamında ayrıca Kaleydoskop Atölyesi, Türkiye ve Türkiye dışından direniş deneyimleri filmlere konu olan kadınların katılacağı atölye-söyleşiler gibi çeşitli etkinlikler de gerçekleştirilecek. Festival izleyicileri her yıl olduğu gibi bu yıl da filmlerini izledikleri yönetmenlerle bir araya gelerek söyleşi yapma şansı yakalayacak. 

Festivali programına www.filmmor.org adresinden ulaşılabilir. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Milletin a.... koyacağız' diye küfreden iş adamına tazminat cezası

SONRAKİ HABER

Kürt öğrenci, ülkücü ev arkadaşları tarafından öldürüldü iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...