03 Mart 2015 12:50

YPG'li Aksoy'un cenazesi Derik'te toprağa verildi

Kobanê'de yaşamını yitiren YPG'li Mehmet Şerif Aksoy'un cenazesi, Derik'te binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Aksoy'un babası Mehmet Aksoy, oğluyla onur duyduğunu söyledi.

Paylaş

Kobanê'nin doğusundaki İdaniyê köyünde, 27 Şubat'ta IŞİD ile çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Mehmet Şerif Aksoy'un (Cudî Dêrik) cenazesi, dün Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda teslim alındı.

Aksoy'un cenazesi, Urfa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından bu sabah saatlerinde Derik'e doğru yola çıkarıldı.

YPG'li Aksoy'un cenazesi, Viranşehir - Derik sınırında bulunan Şahwelat alanında yüzlerce araçtan oluşan konvoy tarafından alkış, zılgıt ve "Şehid Namirin" sloganlarıyla karşılanarak Çataltepe Mahallesi'ne getirildi. Mahalle girişinde bulunan HDP ve DBP Mardin yöneticileri, Derik Belediyesi eş başkanları Sabahat Çetinkaya ve Abdülkerim Erdem, MEYA-DER ve Mardin Barış Anneleri Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi tarafından omuzlara alınan cenaze mahalle mezarlığına götürüldü. 

'OĞLUMLA ONUR DUYUYORUM' 

YPG bayrağına sarılan Aksoy'un cenazesi kitle tarafından toprağa verildi. Defin işlemlerinin ardından, saygı duruşu yapılarak, "Çerxa Şoreşê" marşı okundu.

Burada konuşan MEYA-DER Mardin Temsilcisi Abdullatif Tabar, Aksoy ailesi ve Kürt halkına başsağlığında dileklerini ileterek, "Yaşamlarını halkının özgürlüğü için feda edenlerin hakkını, ancak onların mirası olan özgürlük mücadelesini yükselterek, ödeyebiliriz" diye konuştu.

Tabar'ın ardından konuşan YPG'li Aksoy'un babası Mehmet Aksoy, oğlunun tüm Kürdistan'ın şehidi olduğunu belirterek, "Oğlumla onur duyuyorum" dedi. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Annemin Şarkısı (Klama Dayîka Min), Belçika’dan da ödül aldı

SONRAKİ HABER

Halil Savda, HDP'den aday adaylığı için başvuru yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...