03 Mart 2015 12:11

YPG: Kobanê ve Cizirê'de 21 IŞİD üyesi öldürüldü

Kobanê ve Cizirê kantonlarında operasyonlarına devam eden YPG, Kobanê'de 15 ile Cizirê 6 çete üyesinin öldürüldüğünü ve çeteler ait çok sayıda askeri malzemenin ele geçirildiğini duyurdu.

Paylaş

YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yayınlayarak, Kobanê direnişinin 169. gününde de özgürleştirme operasyonlarıyla devam ettiğini belirtti.

Kobanê'nin doğusu ve güneybatısında gerçekleşen operasyonlara ilişkin yapılan açıklamaya göre, Kobanê'nin doğusunda çete gruplarına yönelik çeşitli saldırılar düzenlendi ve Akbaş köyü yakınlarında konumlanan IŞİD'e yönelik düzenlenen saldırıda 1 araç imha edildi. Bu IŞİD'linin öldürüldüğünü belirtilen açıklamada, IŞİD'e ait 4 adet kaleşnikof ve 1 adet B7 roketatar silaha el konulduğu bildirildi. 

Eydanê köyü yakınlarında konumlanan IŞİD militanlarına yönelik düzenlenen eylemde 3 IŞİD'linin öldürdüğünün belirtildiği açıklamada, "Güçlerimizin Gultepe köyünde düzenlediği saldırıda da 2 çete üyesi öldürülmüş, 2 çete üyesi de yaralanmıştır" denildi. 

Kobanê'nin güneybatısında bulunan Degîrmen köyüne yönelik YPG/YPJ savaşçılarının başlattığı operasyonun başarıyla tamamlandığını duyuran YPG, operasyon sonucunda Degîrmen köyünün IŞİD'den temizlenerek özgürleştirildiğini aktardı.

Kobanê'nin batısında bulunan ve geçtiğimiz gün YPG tarafından özgürleştirilen Cibil Ferece köyüne yönelik IŞİD'in bir saldırı düzenlediğini ifade eden YPG açıklamasında, şu bilgileri paylaştı: "Güçlerimizin karşılık vermesi üzerine kısa süreli bir çatışma yaşanmış ve çeteler püskürtülmüştür. Bu alanda yaşanan çatışmalarda biri Emir ismi verilen çete başı olmak üzere 5 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 3 kaleşnikof ve 1 adet B7 silah ele geçirmiştir." 

TİL HEMİS VE TİL BERAK 

Açıklamada, IŞİD'in Cizîrê Kantonu üzerindeki tehdidini ortadan kaldırmak amacıyla Til Hemis ve çevresinde başlatılan operasyonların başarılı bir şekilde devam ettiği bildirilerek, Til Hemis ve Til Berak bölgesine ilişkin şunlar kaydedildi: "Til Hemis ve Til Berak arasındaki bölgeleri tümüyle çetelerden temizleyen güçlerimizin operasyonları bölgenin güneyinde yoğunlaşmaktadır. Dün gece de bu alanda operasyonlar düzenleyen güçlerimiz ile çete grupları arasında Xizêla köyü yakınlarında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalar hakkındaki ayrıntılar daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır."

YPG açıklamasında, Til Temir bölgesinde güçleri ile IŞİD arasındaki çatışmaların devam ettiği belirtilerek, "Dün gece Til Temir ile Hasekê arasında bulunan Xerîta köyü yakınlarında bir çete grubu güçlerimizin denetimindeki alana sızma girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesi neticesinde kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmada tespit edilebilen 5 çete üyesi öldürülmüştür" denildi.

Hasekê yakınlarında bulunan Sidiq kavşağı (Mefreqa Sidiq) çevresine sızan bir grup çeteye yönelik dün gece bir saldırı düzenlendiğini belirten YPG Basın Merkezi, saldırıda tespit edilebilen 1 çete üyesinin öldürüldüğünü belirtti. 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Psikiyatri Derneği: Çocuk cezaevlerinde işkenceye son

SONRAKİ HABER

Onur Kılıç'ın 4 yıla kadar hapsi isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...