03 Mart 2015 11:21

Savcıdan hukuk dersi gibi Gezi kararı

Muğla’nın Datça ilçesinde, Gezi direnişine katıldıkları için soruşturma açılan 17 kişi hakkında, kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

Paylaş

Muğla’nın Datça ilçesinde, Gezi direnişine katıldıkları için soruşturma açılan 17 kişi hakkında, kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. Savcı Ferdi Baba, “Devlet aynı zamanda toplanma özgürlüğü hakkının kullanılmasını sağlamak için gereken önlemleri almak zorundadır” dedi.

Datça Cumhuriyet Meydanı’nda 1, 2, 3 ve 17 Haziran 2013 tarihlerinde Gezi direnişi kapsamında çeşitli eylemler yapıldı. Bu eylemlere katılan 17 kişi hakkında, 6 ay sonra soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı yürüten Savcı Ferdi Baba, geçen 11 Şubat’ta ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ kararı verdi. Karar, 15 gün sonra taraflara tebliğ edildi. Savcı Baba, kovuşturmaya yer olmadığı kararına ilişkin sıraladığı gerekçelerle tam bir hukuk dersi verdi. Herkesin demokratik tepkisini ortaya koyma hakkı olduğunu belirten Savcı Baba, “Devlet bir yandan geçerli bir neden olmaksızın toplanma özgürlüğünü ihlal etmekten kaçınırken, diğer yandan da bu hakkın kullanılmasını sağlamak için gereken önlemleri almak zorundadır” dedi. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmenlikten atılan Çapar beraat etti

SONRAKİ HABER

Tıbbi sekreterlerden bakanlık önünde eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...