03 Mart 2015 08:36

Zarrab’ın Tanrıkulu’na açtığı dava reddedildi

Kapatılan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının şüphelisi Reza Zarrab’ın verdiği soru önergelerinde kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu hakkında açtığı tazminat davası reddedildi.

Paylaş

Kapatılan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının şüphelisi Reza Zarrab’ın verdiği soru önergelerinde kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu hakkında açtığı tazminat davası reddedildi.  Sezgin Tanrıkulu, yolsuzluk soruşturması üzerine Meclis’e 14 soru önergesi vermişti. Bu önergelerde kişilik hakları ihlal edildiği gerekçesiyle Reza Zarrab her bir önerge için 5 bin lira olmak üzere toplamda 70 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

İstanbul 22. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşma sonrası açıklama yapan  Adliye çıkışında basın açıklaması yapan Tanrıkulu, Zarrab’ın kendisi hakkında 14 ayrı soru önergesinden dolayı toplam 70 bin liralık tazminat davası açtığını söyledi. Davanın reddine karar verildiğini ifade eden Tanrıkulu, “Ben halk adına soru önergeleriyle denetleme yapmıştım. Reza Zarrab’ın hükümet ve bakanlarla bir çok ilişkisi basına yansımıştı. Soru önergeleri ile bu ilişkilerin doğru olup olmadığını sormuştum. Ancak kendisinin şahsına yönelik bir hakaret yoktu. Fakat dava açmıştı ama bu dava reddedildi. Ali Babacan’a sormuştum. Cari açığın yüzde 15’inin Reza Zarrab tarafından kapatıldığını. Gerçi yanıt vermedi ama sorularım bu yöndeydi.” dedi. (İstanbul/CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

DTK 10 maddelik taslak metne sahip çıkmaya çağırdı

SONRAKİ HABER

Hatay'da IŞİD üyesi yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...