03 Mart 2015 04:44

'HDP, tekçiliğe dayanmayan bir siyaset geliştiriyor'

Elazığ’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Özgür Kadın Kongresi (KJA) tarafından düzenlenen toplantıya HDP’den milletvekili aday adayı olan Hüda Kaya, ESP Genel Başkan Yardımcısı Fethiye Kaya ve DBP yöneticisi Müzzeyen Bilgin katıldı.

Paylaş

Elazığ’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Özgür Kadın Kongresi (KJA) tarafından düzenlenen toplantıya HDP’den milletvekili aday adayı olan Hüda Kaya, ESP Genel Başkan Yardımcısı Fethiye Kaya ve DBP yöneticisi Müzzeyen Bilgin katıldı. Toplantı Özgecan Aslan ve özgürlük mücadelesinde yitirilen tüm kadınlar için saygı duruşuyla başladı.

KADINLAR ARTIK EVDE YAS TUTMUYOR

Toplantıda ilk sözü alan Fethiye Kaya, “Kobanê’de bir devrim yaşandı ve kadınlar bu devrimde söz sahibi oldular, emek verdiler. Dünyada kadınlar erkek egemen düzene karşı sokaklara çıkarak protesto geliştiriyor. Artık eve kapanarak yas tutmuyorlar, acılarını çeşitli şekillerde dile getiriyorlar. Tüm bunlar kadınların örgütlü gücünün bir ifadesidir. Bu örgütlü gücü seçimlerde de sürdüreceğiz” dedi.

Daha sonra konuşan Hüda Kaya ise HDP’nin yarattığı resme herkesin şaşırdığını belirterek, “Türkiye’nin geleneksel egemenlik anlayışı şeflik ve tek adam yönetimine dayanıyordu.  Türkiye Cumhuriyeti siyasetinde ilk defa HDP’de tek cinsin egemenliği yok, tek ırkın egemenliği yok, tek adam hakimiyeti ve tek ideolojinin hakimiyetinin olmadığı bir siyaset gelişiyor. Örneğin ben Türk ve dindar kimlikli biri olarak, başka biri Laz, biri Çerkes olarak buradayız” dedi. Hiç kimsenin dini, dili, inancı ötekileştirilmeden, adalet ve eşitlikle oluşturulan bir barış toplumu oluşturacakalrını söyleyen Kaya, “Ben hep barışı ve adaleti savunmuş biri olarak, ilk kez Roboskî’de gördüm ki, yıllardır bu ülkeye adaleti getireceğine inandığım dindar dostlarımız iktidar olduğunda da insanlar katledilmeye devam etti. Gazze’de çocuklar için ağlandı ancak aynı tavır Roboskî’de ‘ama’larla karşılandı” dedi.

“İçimizdeki IŞİD’Çiler  tarafından katledilen Gonca Kuriş de değerli bir kadın savunucusu ve direnişçisiydi” diyen Kaya, kadınları bir araya gelmeye ve örgütlenmeye çağırdı. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akşam saçmaladı, kaynağı da 'İstihbarat'

SONRAKİ HABER

Ünlü diyetisyenin ölüm nedeni kalp krizi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...