03 Mart 2015 00:53

Polisten alkol dayağı

Çanakkale’de bir parkta alkol alan 4 kişilik grupla polis arasında çıkan tartışma sonucu 4 kişi polisler tarafından darbedildi.

Paylaş

Çanakkale’de bir parkta alkol alan 4 kişilik grupla polis arasında çıkan tartışma sonucu 4 kişi polisler tarafından darbedildi. Olay büyük tartışmalarla gündemdeki sıcaklığını koruyan, polisin yetkilerini arttıran ‘İç Güvenlik Paketi’ni akıllara getirdi.
Çanakkale Olay gazetesinden Seçkin Sağlam’ın haberine göre 29 Ocak gecesi Özgürlük Parkı’nda alkol alan 4 kişinin polisler tarafından darbedildiği iddia edildi. Olayda yaralanan 16 yaşındaki Ç.C.M, savcılığa verdiği ifadede olayı şöyle anlattı: “Babama ait araç ile Özgürlük Parkı’na gittik. Aldığımız biraları parkta içmeye başladık. Sonra kimseyi rahatsız etmemek amacıyla tenha olan İMKB Lisesinin bulunduğu yere gittik. Araçtaki radyoyu açtık ve orada oynamaya başladık. Bir süre sonra bir polis ekibi geldi. Ekipten iki kişi bulunduğumuz yere geldiler, hepimizden kimlik sordular. Babamın kimliği arabada olduğu için müsaade istedi. Arabaya doğru gittiği bu sırada polislerden biri ‘Seni mi bekleyeceğiz lan’ diye bağırdı. Babam da ‘Benim görevim bunu sana getirmek, senin görevin ise beni beklemek’ dedi. Bunun üzerine biraz gerginlik yaşandı ve polisler destek ekip çağırdı.”

BİBER GAZI SIKTILAR
Kısa bir süre sonra 5 adet ekibin geldiğini belirten Ç.C.M. “İçlerinden ‘komiserim’ diye hitap edilen kişi çok sinirlenmişti. Bu komiser tam babama saldıracakken ben araya girdim, ‘Abi sakin ol’ dedim elimi uzattım, hemen akabinde diğer polis memurları biber gazı sıktı. Komiser de bana vurmaya başladı beni yere yatırdı. Kepez’deki Güzel Sanatlar Lisesinde müzik bölümünde okuduğumdan ‘Abi kulağıma vurma, nereme vurursan vur’ dedim. Bunun üzerine 4 kez daha sağ kulağımın üzerine tokat attı. Çok yakın mesafeden polislerden biri biber gazı sıktı. Bu sırada da komiser denilen kişi kafama 6 kez tekme attı. Diğerlerini de gözümün önünde dövdüler” dedi.
Götürüldükleri hastanede de şiddetin sürdüğünü anlatan Ç.C.M. gördüğü şiddetten dolayı 6 şubat tarihinde kulağından ameliyat olduğunu söyledi. Ç.C.M. kendisini darbeden polis memurları ile komiserden şikayetçi olduğunu belirtti

ÖZDEN: KONUDAN BİLGİM VAR
Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden de olayı doğruladı ancak polislerin saldırıya uğradığını iddia etti. Özden, “Konu mahkemeye, memura mukavemet, görevi engelleme, saldırma şeklinde intikal ediyor. Tabii kimin, kime vurduğu belli değil, bir tane çocuk, 16 yaşında o da saldırganlar arasında. Kulağından yaralandığı şeklinde bilgi vardı. Yani o konudan bilgim var” dedi. “Kurum içi soruşturma açıldı mı?” şeklindeki soruya ise Özden, “Kurum içi soruşturma, tabii ki araştırma yapılıyor. Konu, tamamıyla aktardığım gibi” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bingöl Üniversitesi öğrencileri 7 gündür açlık grevinde

SONRAKİ HABER

8 Mart’ta şiddete ve sömürüye karşı sokağa çıkma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...