02 Mart 2015 19:11

‘Önce 10 madde’

Prof. Dr. Mithat Sancar, hükümetin atacağı adımlarla kongreye doğru yol alınacağını kaydetti. Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Büşra Ersanlı da, İmralı Heyeti ile hükümet tarafından yapılan açıklamanın Türkiye tarihi için önemli olduğunu vurguladı.

Paylaş

Akademisyenler, gündemin ilk sırasına oturan İmralı Heyeti ve hükümet yetkililerinin yaptığı ortak açıklamayı değerlendirmeyi sürdürüyor. Prof. Dr. Mithat Sancar, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısının şartsız bir çağrı olmadığını ve hükümetin atacağı adımlarla kongreye doğru yol alınacağını kaydetti. Prof. Dr. Büşra Ersanlı ise, sürecin iktidara mal edilemeyecek kadar değerli bir noktaya geldiğini belirterek, halkların ortak mücadelesiyle gelinen aşamanın korunması ve geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
İmralı Heyeti ve hükümet yetkililerin “Demokratik Çözüm ve Müzakere Süreci”ne yönelik Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirdiği açıklamanın yankıları ve tartışmaları devam ediyor. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar ve Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı hem heyet hem de hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamayı değerlendirdi. Sancar, “KCK’nin toplayacağı konferans büyük ihtimalle silahlı mücadeleyi bitirmeyi tartışacaktır. Öcalan bu yönden bir çağrıda bulunuyor ama çağrısı şartsız değil elbette, 10 madde var ve daha sonra müzakereye geçme gündemi ve daha sonraki aşama süreci müzakereye dönüşmesi aşaması olacaktır” diye konuştu.

BU NOKTAYA MÜCADELEYLE GELİNDİ
Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Büşra Ersanlı da, İmralı Heyeti ile hükümet tarafından yapılan açıklamanın Türkiye tarihi için önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu çok uzun soluklu mücadele de kazanılmış bir noktadır. İktidara mal edilemeyecek kadar değerli bir noktaya geldi. Şimdi seçimlere gidiyoruz bu açıdan seçimler süresince özellikle bu gün iktidar tarafından tamamen kendine mal edilmeyecek bir karar” dedi. Çözüm sürecinde gelinen aşamanın halkların ortak mücadelesi sonucu gelinen bir aşama olduğunu ifade eden Ersanlı, gelinen aşamanın korunması ve geliştirilmesi gerektiğini söyledi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Fransa Sol Parti Yöneticisi: Askeri müdahaleler çözüm getirmedi

SONRAKİ HABER

AKP HDP’den 'İç Güvenlik' önerilerini istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...