02 Mart 2015 14:49

Rektör adayı: Camiye ya da tekkeye imam seçmeyeceğiz

Kastamonu Üniversitesi'nde 17 Nisan'da yapılacak Rektörlük seçimi için adaylığını açıklayan Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, 'Biz herhangi bir camiye ya da tekkeye imam seçmeyeceğiz. Kastamonu Üniversitesi'ne Rektör seçeceğiz. Hiçbir cemaat ve siyasi grupla bağım olmaz, olamaz' dedi.

Paylaş

Kastamonu Üniversitesi'nin yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen Prof. Dr. Cemaloğlu, "Öğretmenlikten profesörlüğe çalışarak tırmanmış bir Kastamonulu olarak bu göreve talip olmam için referans göstermeye ihtiyacım olmadığını düşünüyorum. Biz herhangi bir camiye ya da tekkeye imam seçmeyeceğiz. Kastamonu Üniversitesi'ne Rektör seçeceğiz. Hiçbir cemaat ve siyasi grupla bağım olmaz, olamaz" dedi.

Kastamonu Üniversitesi'nin öğretim elemanı kapasitesinin yeterli olmadığını, öğretim üyelerinin derse girmekten bilimsel araştırmaya vakit ayıramadıklarını belirten Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, şöyle konuştu:

"Kastamonu Üniversitesi zengin bir akademik kadro ve öğrenci yapısıyla bilimin her alanında rekabet eden bir kurum olmak durumundadır. Türkiye'de ki tüm üniversitelerin akademik başarılarına göre sıralandığı listede üniversitemiz 91'nci sırada yer almaktadır. Bu, yıkılmakta olan bir üniversitenin, can çekişen bir organizmanın, hezeyan içerisindeki yöneticileri için önemli bir göstergeyken, Kastamonu Üniversitesi yöneticileri işiyle değil, kişiyle uğraşanların üniversitesi olmuştur ve maalesef mobbing davranışları, mahkemeler ve davalarla uğraşan bir yönetim profili karşımıza çıkmaktadır." (Kastamonu/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu mal varlığını açıkladı

SONRAKİ HABER

HDP, aday adaylığı başvuru süresini 5 Mart'a kadar uzattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...