27 Temmuz 2011 09:38

Nasrallah: İsrail’e karşı eskisinden daha güçlüyüz

LÜBNAN’DA Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah, İsrail’in Lübnan’a saldırısının 5. yıldönümünde konuştu.Nasrallah İsrail’le savaş ihtimalini uzak gördüklerini ancak böyle bir olasılığa karşı hazır durumda olduklarını dile getirerek “2006’daki gibi bir zafer elde edeceğimi

Nasrallah: İsrail’e karşı eskisinden daha güçlüyüz
Paylaş

LÜBNAN’DA Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah, İsrail’in Lübnan’a saldırısının 5. yıldönümünde konuştu.

Nasrallah İsrail’le savaş ihtimalini uzak gördüklerini ancak böyle bir olasılığa karşı hazır durumda olduklarını dile getirerek “2006’daki gibi bir zafer elde edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Nasrallah 2006 Temmuz zaferine katkıda bulunan en önemli faktörler arasında, kararlılık, güven, umut, inanç ve insanların sebatının olduğunu söyledi.

Nasrallah, savaşın stratejik sonucunun İsrail’in yıkılan güveni olduğunu belirtti. ABD tarafından desteklenen İsrail’e karşı eskisinden çok daha güçlü olduklarını dile getiren Nasrallah ayrıca İsrail’in Hizbullah’ın etkinliğinin durdurulması ve prestijinin önlenmesi için milyonlarca dolar seferber ettiğini duyurdu.

Hasan Nasrallah, eski Başbakan Refik Hariri suikastı davası için ABD’de oluşturulan özel mahkemenin direniş savaşçıları hakkında suçlamalar, uydurma makaleler yapmak üzere kurulduğunu belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Ada’ya mektup

SONRAKİ HABER

İngiltere de Kaddafi’yi sildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...