02 Mart 2015 13:02

Şırnak'ta binlerce kişi 'İç Güvenlik Paketi'ni protesto etti

Şırnak'ta binlerce kişi, 'İç Güvenlik Paketi'ni yöresel kıyafetlerle gerçekleştirdiği yürüyüş ile protesto etti.

Paylaş

Şırnak'ta, 'İç Güvenlik Paketi'ne karşı yöresel kıyafetleri ile alanlara çıkan on binlerce kişi yasanın geri çekilmesini talep etti.

Eyleme, aralarında Şırnak Belediye eş başkanları, DBP, HDP yöneticileri ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin yanı sıra on binlerce kişi katıldı. DBP Şırnak İl Örgütü binası önünde bir araya gelen on binler Azadi Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

"Direne direne kazanacağız", "Biji berxwedana meclısé" sloganları atılan yürüyüşe çevrede bulunan yurttaşlarda alkış ve zafer işaretleri ile destek verdi.

Daha sonra kitleye hitap eden HDP MYK Üyesi Nazım Kök, AKP'nin Meclis'teki çoğunluğuna güvenerek bu tür faşizan uygulamaları geçirmeye çalıştığını fakat bu halkın onurlu ve direnişçi bir halk olduğunu belirtti.

Kök, "Bin yıllardır olduğu gibi bugün de bu halk kendi renklerini, kültürünü ve onurunu koruyacaktır. Bu halk onlarca yıl Kenan Evren'in yasalarına karşı zindanlarda ve karakollarda karşı karşıya kaldığı devlet zulmü ve işkencelerine boyun eğmedi. Bu hükümetin de yasaklarına boyun eğmeyecektir" dedi. Ardından konuşan DBP Şırnak İl Eş Başkanı Salih Gülenç de, yurttaşların bu anti-demokratik yasaya karşı direnmeye devam edeceğini ifade etti. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Hucam Surçi'nin kafasını kesen IŞİD'li öldürüldü'

SONRAKİ HABER

DİHA Muhabiri Altan serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...