02 Mart 2015 12:16

Kocaeli Üniversitesinde sıkıyönetim uygulamaları

Kocaeli Üniversitesi Kültür Sanat ve Sosyal Araştırmalar Kulübünün düzenleyeceği iç güvenlikle ilgili panele ilişkin öğrencilerin duyuru yapması üniversite yönetimi tarafından engelleniyor.

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Kültür Sanat ve Sosyal Araştırmalar Kulübünün düzenleyeceği iç güvenlikle ilgili panele ilişkin öğrencilerin duyuru yapması üniversite yönetimi tarafından engelleniyor.

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri Yeni Rektör Sadettin Hülagü’yle birlikte üniversitede demokratik hakların engellendiğini ifade etti. Öğrencilerin verdiği bilgilere göre bu zamana kadar yaptıkları etkinliklerin afişlerini birkaç engelleme olsa da dağıtabilen öğrenciler bu dönem türlü engellemelerle karşı karşıya kalıyor. Öğrenciler bildiri dağıtmaları, stant açmaları halinde soruşturma açmakla tehdit ediliyor. Üniversitenin en kalabalık yeri olan sosyal tesislerde onlarca özel güvenlik görevlisi sürekli nöbet tutuyor.

Son olarak Kültür Sanat ve Sosyal Araştırmalar Kulübünün düzenlediği, HDP Milletvekili Levent Tüzel ve CHP Milletvekili Gökhan Günaydın’ın katılacağı “İç Güvenlik Paketi ne getiriyor” başlıklı panele ilişkin yapmak istedikleri duyurular engellendi.

Konu hakkında Evrensel'e bilgi veren Kulüp Başkanı Yağız, “4 yıldır bu üniversitenin öğrencisiyim böyle zorbalık böyle antidemokratik işleyiş görmedim. Bildiri dağıtmak, afiş asmak üniversitede engellenmemeli. Üniversite öğrencileri olarak sözümüzü söyleyemez hale geldik. En ufak olayda soruşturma ile tehdit ediliyoruz. Zaten daha bir kaç hafta önce 61 öğrenciye 80 soruşturma açıldı bu üniversitede” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mugabe doğum gününde fil kesti!

SONRAKİ HABER

Bayık: Hewlêr'in düşmesine gerilla izin vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...