02 Mart 2015 11:53

Habipler halkı tapularını istedi

Sultangazi Habipler halkı alamadıkları tapuları için belediye önünde eylem yaptı. Belediye Başkanı ile görüşmek isteyen vatandaşlar, nikah salonuna alınarak bekletildi. Bu sırada, bir kişi fenalaşarak yere yığıldı.

Paylaş

Sultangazi Habipler halkı alamadıkları tapuları için belediye önünde eylem yaptı. Belediye Başkanı ile görüşmek isteyen vatandaşlar, nikah salonuna alınarak bekletildi. Bu sırada, bir kişi fenalaşarak yere yığıldı. 

Sultangazi Habipler halkı, ‘Habipler bizimdir bizim kalacak’ şeklinde slogan atarak belediye binasına yürüdü. Tapularını alamadıklarından şikayetçi olan vatandaşlar, Belediye Başkanı Cahit Altunay ile görüşmek istedi. Eylem yapan grup belediyenin nikah salonuna alınarak bekletildi ancak uzun süre beklemelerine rağmen Başkan Altunay görüşmeye gelmedi. Başkan yardımcıları ikna etmeye çalışsa da eylem yapan vatandaşlar salondan ayrılmadı. Bu sırada bir kişi fenalaşarak yere yığıldı. İlk müdahaleyi eylem yapan diğer vatandaşlar yaptı. Bu nedenle başkan yardımcıları ve vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Özellikle kadınlar kürsüye çıkarak, Başkan Altunay’ın gelmesini istedi. Başkan yardımcıları salonu terk edince eylemciler konuyla ilgili açıklama yaptı. 

Tapularını istediklerini dile getiren mahalle halkı “Habipler’de ölü ve hayvanlara tapu ve hakları veriliyor biz buranın müdavimleri olarak 50 yılı aşkın zamandır hala tapularımızın verilmesini bekliyoruz. Türkiye’nin her yeri şantiye sahasına dönüşüp gelişip güzelleşirken, bu şehrin merkezinde olmamıza rağmen hala ilkel yaşam şartlarına mahkum ediliyoruz. İdarecilik sıcak koltuklarda oturmakla olmaz. Halkla beraber halk için olur. Sayın belediye başkanı ve yönetim kadrolarını şatolarında çıkıp çok değil 24 saatine Habiblerde yaşamaya davet ediyoruz.” dedi.

25 bin insanın mağdur olduğunun belirtilen açıklamada, “Biz Habibler halkı olarak belediyeye sorunlarımızı dile getirmeye geldik. Halk yaklaşık 5-6 saattir burada, Belediye Başkanı halkla görüşmeye gelmedi. Halktan korkan bir belediye başkanı istemiyoruz. Ama buradan kendisine sesleniyoruz; ‘Seni Sultangazi’de iktidar yapan, yüzde 72- oy veren bu halkı yok sayarsan bu halksa san en kısa zamanda gereğini yapacaktır’” denildi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Yaşar Üniversitesi öğrencileri kadın cinayetlerini kınadı

SONRAKİ HABER

Lice Belediyesi'nde TİS imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa