02 Mart 2015 10:59

Süryaniler IŞİD saldırılarını İdil'de protesto etti

Paylaş

IŞİD ‘in Süryani halkına yönelik saldırıları İdil ilçesinde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

IŞİD’in Rojava'nın Haseke kentine bağlı olan Habur bölgesindeki Süryani-Keldani halkına yönelik saldırıları Şırnak'ın İdil ilçesinde yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi. İdil Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi Vakfı ve HDP ilçe Örgütü tarafından düzenlenen yürüyüşe, Süryanilerle birlikte çok sayıda yurttaş katıldı. 

İdil Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nden başlayan yürüyüşte sık sık "Biji biratiya gelan" ve "Biji berxwedana YPG/YPJ" sloganları atıldı. Meryem Ana Kilisesi önünde Süryani halkı adına açıklama yapan İbrahim Gösteriş, dünya kamuoyuna seslenerek, bir an evvel direniş güçlerine destek vermeleri çağrısında bulundu. Saldırılar ve sonrasında gelişen direnişte yaşamını yitirenleri anarak devam eden Gösteriş, "Yüz yıl önce denenen vahşi yöntemler bu gün imparatorluk sevdasına kapılan egemenler tarafından DAIŞ maskesiyle bir kez daha sahnelenmek istenmektedir. Halkları birbirine kırdırmak üzerine kurulan bu kirli oyunun tutmayacağı herkes tarafından bilinmelidir. Habur alanında Asuri/Süryani/Keldani ve Kürt halklarının DAİŞ terörüne karşı birlikte verdikleri mücadele, bu yolda verilen şehitler, birlikteliğin çelikleştiğini gösteriyor. Bu saldırıda halkımızın gösterdiği direniş ve YPG'nin verdiği bu anlamlı desteği selamlıyoruz" dedi.

Gösteriş'in ardından ise Aryet Karagöl isimli Süryani yurttaş ise aynı açıklamayı Süryanice olarak yaptı. Ardından konuşan DBP ilçe eş başkanı Hasan Yalman da, tüm Ortadoğu halklarını IŞİD vahşetine karşı birlik olmaya çağırdı. 

Eylem yapılan açıklamalar ardından, beş dakikalık oturma eylemiyle son buldu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kafkas’ta sendika kıyımı

SONRAKİ HABER

Kadınlar yüzlerini kapatıp yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...