02 Mart 2015 10:58

Kafkas’ta sendika kıyımı

406 çalışanı bulunan Kafkas Pasta Şekerleme AŞ’de 387 işçi sendikaya üye oldu. Firma da sendikalaşma sürecinde rol oynayan 4 işçiyi işten çıkardı.

Paylaş

Bursa'da meşhur kestane şekeri firması Kafkas AŞ’de Tek Gıda-İş Sendikasına üye olan 4 işçi işten atıldı. Tek Gıda-İş üyeleri işten atmaya karşı yürüyüş yaptı. Atatürk anıtı önünde toplanan sendika üyeleri, Kafkas Pastanesine yürüdü.

Burada açıklama yapan Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, Kafkas patronuna seslendi: “Siz direndikçe binlerce, on binlerce işçiyle kapınıza geleceğiz, üretimi size yaptırmayacağız.” Tek Gıda-İş Bursa Şube Başkanı Zeki Ertürk de “Kafkas patronu irademize, hukukumuza saygı göstermek yerine zulme başladı. Çalışanlara küfrediyor, onlara eziyet ediyor. Tehditle sendikadan istifa ettirmeye çalışıyor. Sürekli taciz ediyor” diye konuştu.

Üretim sorumlusu olarak çalışırken, sendikalaşma sebebiyle işten atılan Yılmaz Tekin ise şunları söyledi: “Ben çalışma arkadaşlarımın çalışan insanların yanında olduğum için çıkarıldım. Bununla gurur duyuyorum. Onları satmadım, paranın yanında olmadım, şerefimin, onurumun yerinde oldum. Bu arkadaşları sendikalı olduğu için çıkardılar. Eşi kanserli bir kadın kardeşimizin de işten çıkarılması vicdanları yaralamıştır. Asıl işçi kardeşlerimizi kenetleyen konu, bu kadın kardeşimizin işten çıkarılması oldu. Çünkü o, evde kanser hastası olan eşine bakıyordu. Bu kardeşimizi, sendikalı olduğu için çıkardılar. Yetkililerin haklarında suç duyurusunda bulunduk. Hakkını arayan kadın kardeşimize işveren temsilcisine hakaret ve küfür içerikli konuşmalar yaptı.”
Konuşmaların ardından aralarında işten çıkarılanların da bulunduğu işçiler, Kafkas Pastanesinin Heykel Şubesi önüne gitti. Bir süre slogan atan işçiler, işten çıkarılan arkadaşları işe alınana kadar eylem yapacaklarını duyurdular. (Bursa/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel okurları kahvaltıda buluştu

SONRAKİ HABER

Süryaniler IŞİD saldırılarını İdil'de protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...