02 Mart 2015 10:09

Ege Bölgesi Demokrasi ve Barış Konferansı toplanıyor

Barış ve demokrasi yerellerden kurmak için aydınların çağrısıyla gerçekleşen Demokrasi ve Barış Konferansı'nın Ege Bölge Toplantısı 14-15 Mart tarihlerinde Tepekule'de gerçekleşecek. Prof. Dr. Cem Terzi barışa dair umudu olan herkesi konferansa davet etti.

Paylaş

Barış ve demokrasi yerellerden kurmak için aydınların çağrısıyla gerçekleşen Demokrasi ve Barış Konferansı'nın Ege Bölge Toplantısı 14-15 Mart tarihlerinde Tepekule'de gerçekleşecek. Prof. Dr. Cem Terzi barışa dair umudu olan herkesi konferansa davet etti.

Halkların Demokratik Kongresi'nin çağrısıyla Ankara’da toplanan Demokrasi ve Barış Konferansı yerellerdeki toplantılarla devam ediyor.  Çağrıcılarının arasında Prof. Dr. Cem Terzi, Prof. Dr. Melek Göregenli, Prof. Dr. Nilgün Toker Kılınç, Doç. Dr. Zerrin Kurtoğlu,  Doç. Dr. Doğan Göçmen, Doç. Dr. Zafer Yörük,  HDP Milletvekili Aday Adayı Dr. Zeki Gül, Dr. Zeynep Altın, Av. Mehmet Akdöl, Kimya Mühendisleri İzmir Odası Eski Başkanı Ertuğrul Barka, HDP PM üyesi Çoşkun Üsterci ve Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öznur Oğuz'un olduğu aydınlar Ege Bölgesi Demokrasi ve Barış Konferansı'nı topluyor.

'Umut, barışa ilişkin eylem planımızın ilk adımıdır. Umudu olan herkesi çağırıyoruz' çağrısıyla 14-15 Mart tarihlerinde Tepekule Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir gerçekleşek olan konferansın açılışında Prof. Dr. Cem Terzi, HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel birer konuşma yapacak.

Konuşmaların ardından Foti Benlisoy 'Ortadoğu’da Kürt Sorunu ve Barış, Rojava Devrimi’nin Anlamı', Barış Bülent Küçük 'Demokratik Özerklik ve Barışın Ekonomi Politiği', Pakrat Estukyan 'Soykırımlar, Kırımlar, Sürgünler' ve Nilgün Toker 'Kadının Barıştaki Rolü' başlıklı konuşmalar yapacak. Konuşmaların ardından bu dört konuşma başlığı adı altında açılacak atölyelerde bu konular tartışılacak ve sonuç metni çıkarılacak. İkinci günün sonunda ise hazırlanan sonuç metinleri kamuoyuna açıklanacak.

Konferansla ilgili düzenleme komitesi basın toplantısı yaparak, barışa dair umudu olan herkesi konferansa davet etti. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen basın toplantısında açıklamayı okuyan Prof. Dr. Cem Terzi konferansın ülke açısından kritik bir döneme denk geldiğini ifade ederek "Kürt sorununa ilişkin çözüm sürecinde ilk kez taraflar müzakere aşamasına gelmiş durumdadır" dedi.

Barış ve demokrasinin Türkiye'nin önündeki iki büyük mesele olduğunu dile getiren Terzi şunları söyledi "Barış için umuda, umut için hakikate ihtiyaç var. İşte bu konferans ile hakikatin peşinden koşmak ve gelecek için umutlanmak istiyoruz. İşimiz kolay değil! Türkiye'de burjuvazinin şovenist ve militarist iktidarı hiç yıkılmadı. Zulüm ve baskıya, ayrımcılığa karşı savaşanlar hiç bir zaman güç sahibi olamadılar. Şuçlar her zaman cezasız kaldı. Gerçeklerle hiç bir zaman yüzleşilmedi. Adalet ve eşitlik bu topraklara uğramadı. Biz de umudu olan herkesi 14-15 Mart'ta, Ege Bölgesi Demokrasi ve Barış Konferansı'na davet ediyoruz". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demiryol-İş'te 30 yıllık saltanat devrildi

SONRAKİ HABER

İHD: Son 2 ayda 52 kadın katledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa