02 Mart 2015 08:38

Alibeyköy’de ‘İç Güvenlik Paketi’ne karşı eylem

Eyüp Demokratik Güçbirliği’nin çağrısıyla, bir araya gelen Alibeyköy halkı ‘İç Güvenlik Paketi'ne karşı basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Eyüp Demokratik Güçbirliği’nin çağrısıyla, bir araya gelen Alibeyköy halkı ‘İç Güvenlik Paketi'ne karşı basın açıklaması yaptı. 

Karadolap Mahallesinde bir araya gelen güçbirliği üyeleri Akşemsettin dörtyola kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Sık sık ‘Hükümet yasanı al başına çal’ sloganları atıldı. 

Açıklamada yasanın, en basit hali ile talepleri için sokağa çıkan, miting düzenleyen, gösteri yapmak isteyen bütün toplum kesimlerine karşı hazırlanmış olduğuna dikkat çekilerek; “Paket, kadın haklarını savunan, kadına şiddete karşı direnen kadınları, çağdaş-demokratik-bilimsel-laik eğitim isteyen gençleri, emek sömürüsüne direnen, güvenli bir çalışma yaşamı isteyen emekçileri, inanç özgürlüğü mücadelesi veren Alevileri, eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesi veren Kürtleri, çevre bilinciyle hareket eden doğasına- şehrine sahip çıkmaya çalışan çevrecileri yani tüm toplum kesimlerini hedefine koymaktadır” denildi. 

Dernek ve partilerin bir araya gelerek oluşturdukları güçbirliği üyeleri, mücadelenin yükseltilmesi ve faşizme karşı birleşme çağrısı yaparak ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ sloganı atarak dağıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akdeniz Belediyesi TOKİ'nin yıkımını engelledi

SONRAKİ HABER

Ege Üniversitesi'nde açıklama yapmak yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...