27 Temmuz 2011 09:32

Hayde festivale!

GOLA Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği tarafından düzenlenen 6. Yeşil Yayla Kültür, Sanat ve Çevre Festivali bugün Artvin/Arhavi’nin 3 ayrı köyünde başlıyor. Festival, Artvin’e bağlı Arhavi ilçesinin doğal dokusu bozulmamış birbirinden değerli mimari ve doğal özelliklere sahip Jin Kapistona (Güngören),

Hayde festivale!
Paylaş

GOLA Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği tarafından düzenlenen 6. Yeşil Yayla Kültür, Sanat ve Çevre Festivali bugün Artvin/Arhavi’nin 3 ayrı köyünde başlıyor. Festival, Artvin’e bağlı Arhavi ilçesinin doğal dokusu bozulmamış birbirinden değerli mimari ve doğal özelliklere sahip Jin Kapistona (Güngören), Potocur (Soğucak) ve Pilarget (Balıklı) Köylerinde gerçekleşecek. Bugün başlayan festival üç gün sürecek.

Söyleşilerle Doğu Karadeniz’in gündelik hayatının önemli bir öznesi olan ineğin kışa hazırlık sürecine katkısı, uzmanlarından kooperatifleşme süreçleri ve deneyimli bir köylüden yerli sığır ve ithal sığırın getirileri ve götürüleri anlatılacak. İneklerin sosyal hayat için ve sürdürülebilir yaşam döngüsü için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha tartışılacak.

Geleneksel horoncular ve söyleyicilerle, köy gezileri, geleneksel çocuk oyunları ve film gösterimleri gibi etkinlikler için Artvinliler ‘hayde’ diyecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İspanya Cervantes’i arıyor

SONRAKİ HABER

Enstrümanıma dokunma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...