02 Mart 2015 07:47

Bakan Yıldız: Kandil'de petrol arayacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Kandil dağı eteklerinde Hindırın ve Çoman sahalarında petrol arayacağız' dedi.

Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi arasında madencilikle ilgili işbirliği protokolünün imza törenine katılmadan önce basın mensuplarını sorularını yanıtladı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, merkezi Bağdat yönetimi ile yapılan anlaşmalar ve Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile imzalanan sözleşmeler çerçevesinde Türkiye'nin Kandil Dağı eteklerinde blokları bulunduğunu ve Hindırın ile Çoman sahalarında petrol arayacağını belirterek, çözüm süreci ile birlikte bu yolun açılacağına inandığını söyledi.

Yıldız, "Bizim Bağdat'la yaptığımız anlaşmalar, Kuzey Irak ile alakalı yaptığımız sözleşmeler çerçevesinde hemen Kandil Dağı eteklerinde bloklarımız var. Ve Hindırın ve Çoman sahalarında petrol arayacağız. Ben o yolun da açılacağına bu manada inanıyorum. Enerji sektörünün de çözüm süreci ile beraber yeni bir çalışma alanının oluşacağına ben inanıyorum" dedi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Canbolat'la Nusra anlaştı: Dürziler ölmemek için Müslüman olacak

SONRAKİ HABER

Ekrem Kaçeroğlu davasında 4 zanlıya müebbet hapis cezası istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...