02 Mart 2015 06:34

Til Temir ve Şengal'de çatışmalar sürüyor

IŞİD saldırılarının sürdüğü Rojava ve Şengal'de şiddetli çatışmalar devam ediyor. Til Temir ve Hasekê'de IŞİD ile YPG güçleri arasında çatkışma sürerken Şengal'de de HPG ve Peşmerge güçleri ile IŞİD arasındaki çatışmalar sürüyor.

Paylaş

IŞİD saldırılarının sürdüğü Rojava ve Şengal'de şiddetli çatışmalar devam ediyor. Til Temir ve Hasekê'de IŞİD ile YPG güçleri arasında çatkışma sürerken Şengal'de de HPG ve Peşmerge güçleri ile IŞİD arasındaki çatışmalar sürüyor. 

IŞİD’in bir süreden bu yana Til Temir ve Hasekê'ye yönelik saldırıları sürüyor. ANHA'nın geçtiği habere göre, dün akşam YPG ve Til Temir savunma güçleri Til Şamiran köyünde IŞİD’e karşı bir saldırı gerçekleştirdi. Çatışmada biri Amerikan tipi Hummer, diğeri ise dört kapılı pick-up olmak üzere 2 askeri araç, içindeki IŞİD’lilerle birlikte imha edildi.

Eylemde biri Tunuslu emir olmak üzere 5 IŞİD’çi öldürüldü. Öldürülen Tunus'lu emirin ismi öğrenilemedi. Ancak YPG ve Xabur Savunma güçleri ile Süryani Askeri Meclisi'nin eyleminde birçok IŞİD’çinin yaralandığı öğrenildi.

Öte yandan çeteler dün gece Til Temir'in güneybatısında kalan Ruguba ve Til Nasri köylerini ağır silahlarla bombaladı. Tank ve havanlarla gerçekleşen bombardımanda yurttaşların tarla, bahçe ve köy evleri zarar gördü.

Yine dün akşam Til Temir ve Hesekê yolu üzerindeki Xerita köyünden ilerlemek isteyen IŞİD’çiler, YPG, Xabur Savunma güçleri ve Süryani Askeri Meclisi'nin pususuna düştü. Pusuda IŞİD’çilerin 4'ü öldürüldü ve bir askeri araçta imha edildi. Bölgede çatışmalar devam ettiği bildirildi. 

ŞENGAL'DE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Şengal'de ise IŞİD’in saldırı girişimi sonucu şiddetli çatışmalar yaşandığı öğrenildi. IŞİD bugün sabah saat 04.00'da Şengal'in Suka Jêr ve Taxa Minare mahallelerinde HPG gerillaları ve peşmerge mevzilerine yönelik saldırı girişiminde bulunduğu bildirildi.

IŞİD’in saldırı girişimine gerilla ve peşmerge güçlerinin sert yanıt vermesi üzerine yaşanan çatışmaların sabaha kadar devam ettiği kaydedildi. Halen yer yer devam eden çatışmaların sonuçları hakkında herhangi net bir bilgi alınamazken, IŞİD saldırısının püskürtüldüğü aktarıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Partizan seçimlerde HDP'yi destekleyecek

SONRAKİ HABER

Kobanê'de yıkıntılar arasında bir oda!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...