02 Mart 2015 06:15

Partizan seçimlerde HDP'yi destekleyecek

Partizan, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerdeki tutumunu yayınladığı açıklama ile duyurdu ve 7 genel seçimlerde HDP'ye aktif destek vereceğini belirtti.

Paylaş

Partizan'ın genel seçimlerde HDP'yi destekleyeceğini belirttiği açıklamasında, başta Kürt hareketine destek amacı ile beraber HDP'nin kadın, çevre, ezilen uluslar ve azınlıklar, LGBTİ bireyler, ezilen inançlar ve gençlik için sunduğu programın, güçlü bir demokratik muhtevayı taşıması nedeni ile sahiplenilecek bir niteliğe sahip olduğu belirtildi.

Açıklamada, seçimlerde HDP'ye destek kapsamında yürütülecek çalışmaların devrimci ve demokratik cepheyi güçlendireceği, şovenizmi kırmada önemli bir rol oynayacağı kaydedildi.

HDP'nin seçimlerde karşısına konulan barajı aşmasının, mücadelenin tüm ayaklarında olumlu etki yaratacağının kaydedildiği açıklamada, bunun aynı zamanda Kürt ulusunun taleplerinde yalnız kalmadığını göstereceğini ve egemenlerin krizini derinleştirmede rol oynayacağı belirtilerek, seçimlerde Partizan'ın HDP'ye tüm alanlarında ve tüm bileşenleriyle aktif destek vereceği belirtildi. 

"HDP'nin ezilenler cephesinde bölgesel çapta bir etki alanı mevcuttur" denilen açıklamada, "Devlet tam da bunu bildiği için, barajı hiçbir şekilde indirmeye yanaşmamıştır. Yüzde 10 barajının başta Kürt ulusunun iradesinin önüne konulan bir baraj olduğunu bilerek Kürt güçleriyle birlikte onu yıkmak anın görevlerindendir. Kürt ulusunun ve Kürt hareketinin yanında olmak tereddütsüzce bunu gerektirmektedir. Tüm gücümüz ve yaratıcılığımızla sürecin tek devrimci politikasının bize yüklediği görevlere dört elle sarılmalıyız. Partizan güçleri olarak bu süreçte devrimci demokratik cepheyi genişletmek kadar kendi çalışmalarımızı derinleştirme, genişletme ve örgütlülüğümüzü büyütme sorumluluğuyla hareket etmeliyiz" denilerek HDP'ye destek çağrısı yapıldı. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Taraf Yazarı Mehmet Baransu tutuklandı

SONRAKİ HABER

Til Temir ve Şengal'de çatışmalar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa