27 Temmuz 2011 09:30

İnşaatta linç hastanede ayrımcılık

Aydın’ın Germencik ilçesinde Kürt işçilere yönelik yapılan linç girişimi esnasında silahla yaralanan Özel Sarı’nın Kürt olduğu için Aydın Devlet Hastanesinde tedavisinin ihmal edildiği ve bundan dolayı İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesine gittiği belirtildi. Özel Sarı’nın annesi Valide Sarı ise, Aydın Devlet

İnşaatta linç hastanede ayrımcılık
Paylaş

Aydın’ın Germencik ilçesinde Kürt işçilere yönelik yapılan linç girişimi esnasında silahla yaralanan Özel Sarı’nın Kürt olduğu için Aydın Devlet Hastanesinde tedavisinin ihmal edildiği ve bundan dolayı İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesine gittiği belirtildi. Özel Sarı’nın annesi Valide Sarı ise, Aydın Devlet Hastanesinde doktorun bilinçli bir şekilde oğlunu tedavi etmediğini ve hastane personellerinin de kendilerine “Siz teröristsiniz, oğlunuz terörist” dediğini ileri sürerken, Hastanenin Başhekimi Niyazi Kocakaplan ise hastanın şikayetini kendilerine yazılı olarak bildirmesi gerektiğini söyledi.

‘DOKTOR KASTEN ÖLÜME TERK ETTİ’

Özel Sarı’nın kardeşi Özgür Sarı, ağabeyinin hastanede kaldığı 9 gün süre içinde karnının şişkin olduğunu, renginin giderek solmaya başladığını ve konuşamayacak durumda olmasına rağmen, doktorun sürekli kendilerine durumunun iyi olduğu yönünde bilgi verdiğini belirtti. Abisinin durumunun giderek kötüleştiğini fark ettiklerini belirten Sarı, gece nöbetçi bir doktorun kendilerine gelerek “Abinin durumu çok kötü burada tedavisi yapılmıyor. Onu bir an önce buradan çıkarın” dediğini iddia etti.

“DOKTOR YANILTTI”

Özel Sarı’nın annesi Valide Sarı da, olayın yaşanmasının ardından İstanbul’dan Aydın’a geldiğini belirterek, oğlunun maruz kaldığı saldırının insanlık suçu olduğunu söyledi. Doktorun kasıtlı olarak oğlunu ölüme sürüklediğini belirten anne Sarı, Aydın Devlet Hastanesindeki personel ve hemşirelerin kendilerine sürekli “oğlunuz terörist ve siz teröristsiniz” diyerek kendilerine sözlü hakarette bulunduğunu ileri sürdü. Anne Sarı, hastane hakkında davacı olacağını belirterek, “Gerekirse AİHM’ye başvuruda bulunacağım. Beni öldürseler de oğluma yapılan bu muameleyi dava edeceğim dedi.   (İZMİR/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Vekiller valiyle görüştü

SONRAKİ HABER

İspanya Cervantes’i arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...