27 Temmuz 2011 09:29

Vekiller valiyle görüştü

BDP İstanbul Milletvekilleri Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’den oluşan heyet İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yla Zeytinburnu’da yaşanan saldırıları görüştü.Dün İstanbul Valiliğinde yapılan görüşmenin ardından açıklama yapan vekiller, gü

Vekiller valiyle görüştü
Paylaş

Dün İstanbul Valiliğinde yapılan görüşmenin ardından açıklama yapan vekiller, güvenlik önlemleriyle ilgili kaygıları olduğunu ve bunları valilikle paylaştıklarını dile getirdiler.

SALDIRI ÖRGÜTLÜ

İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Zeytinburnu olaylarının örgütlü bir şekilde gerçekleştiğini ve bu durumdan kaygı duyduklarını, bu kaygılarını valiyle paylaştıklarını belirtti. Önder, “Valiyle, halk olayları nasıl algılıyor, daha başka neler yapılabilir gibi şeyler konuştuk. Karşılıklı diyaloğu sürdürmek konusunda mutabık kaldık. ” diye konuştu.

YAŞANANLAR TÜRKİYE’NİN SORUNU

Sebahat Tuncel ise, yaşananların sadece BDP veya Kürtlerin değil tüm Türkiye’nin sorunu olduğunu belitti. Olayların provokasyon olduğuna dair gözlemlerinin olduğunu vurgulayan Tuncel, barışın herkesin ihtiyacı olduğunu ve barışı sağlamak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdi.

Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise, bu süreçte sükunetin geri dönmesi için sadece hoşa giden fikirlere değil, hoşa gitmeyen fikirlere de kulak verilmesi  gerektiğini dikkat çekti. (İstanbul/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TGC’den Bayram Gazetesi’ne destek

SONRAKİ HABER

İnşaatta linç hastanede ayrımcılık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...