01 Mart 2015 14:51

BTS Eskişehir Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu'nu topladı

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Eskişehir Şubesi 7. Olağan Genel Kurulunu topladı. KESK binasında bulunan toplantı salonunda gerçekleşen genel kurulda, Ersin Cem Paralı tekrar şube başkanı olarak seçildi.

Paylaş

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Eskişehir Şubesi 7. Olağan Genel Kurulunu topladı. KESK binasında bulunan toplantı salonunda gerçekleşen genel kurulda, Ersin Cem Paralı tekrar şube başkanı olarak seçildi.

BTS Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri İshak Kocabıyık, BTS İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar, Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, DİSK Emekli Sen Başkanı Suat Başaraner ile birçok sendika üyesinin katıldığı genel kurulda yapılan konuşmalarda mücadeleye devam mesajları verildi.

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Genel Kurulda konuşan Ersin Cem Paralı, İç Güvenlik Yasa Tasarısını eleştirerek, bu yasayla herkesin susturulmaya çalışıldığını belirtti.  Türkiye'de hak aramaya aday olanların makul şüpheli olacağını söyleyen Paralı, “Şimdi AKP’ye göre makul şüpheliler İç güvenlik Yasası'yla bertaraf etme ucu kör mermilerle vurma zamanıdır. Ama kimin kimi bertaraf ettiği tarih boyunca faşist diktatörlüklerde görülmüştür. Artık o zalim diktatörlerin, eli kanlı faşistlerin adını bile hatırlayan yok.” dedi. AKP döneminde kadın cinayetlerinin zirve yaptığını kaydeden Paralı, Emek mücadelesinin demokrasi mücadelesinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu dile getirdi.

Emekçiler olarak mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini vurgulayan Paralı konuşmasa şöyle devam etti: “Derisini yüzdüğünüz halde okuduğum dizeleri yeryüzünden silemediğiniz Seyyid Nesimiler, yarin yanağından gari her yerde, her şeyde hep beraber diyerek Anadolu kolektivizminin ilkelerini belirleyen Şeyh Bedrettinler, Hızır Paşaları dize getiren Pir Sultanları, emperyalizme meydan okuduğu için Karadeniz’de boğdurduğunuz Mustafa Suphileri  veonbeşler, zindanlarda çürüttüğünüz Nazımlar,  darağaçlarına gönderdiğiniz Denizler, bombalarla parçalayamadığınız Uğur Mumcular, yakıp bitiremediğiniz Aziz Nesinleriz biz. Biz Rojava'da topluca bombaladığınız, Gezi'de tek tek öldürerek bitiremediğiniz halkız.”

'İŞİMİZ HİÇBİR ZAMAN KOLAY OLMADI'

Her zaman baskılara, faşist uygulamalara karşı çıktıklarını ve çıkmaya devam edeceklerini söyleyen İshak Kocabıyık, İç Güvenlik Yasasına atıfta bulunarak “ İşimiz hiçbir zaman kolay olmadı. Adaletsizlikler, eşitsizlikler, haksızlıklar, antidemokratik uygulamalar yıllardan beri süre gidiyor. Ancak geldiğimiz noktada artık durumumuz var olma-yok olma savaşına dönüşmüştür. Siyasi iktidar iç güvenlik yasası başta olmak üzere çıkardığı yasalarla adeta bir polis devletinin yolunu oluşturmaktadır.” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bize mücadele eden sendikalar lazım!

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Medine'ye geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...