01 Mart 2015 13:04

Yüksekova'da binlerce kişi 'İç Güvenlik Paketi'ni protesto etti

Yüksekova'da 'İç Güvenlik Paketi'ni protesto eden binlerce kişi tasarıda Kürt ulusal kıyafetlerini yasaklayan maddeye tepki olarak şal û şepik, kiras ve fistan giyerek, kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi.

Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde binlerce kişi, DBP ve HDP ilçe örgütleri öncülüğünde yöresel kıyafetleri de yasaklayan "İç Güvenlik Paketi"ne karşı kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi.

DBP ilçe binasında bir araya gelen binlerce kişi, şal û şepik, kiras û fîstan giyerek Cengiz Topel Caddesi üzerinde yürüdükten sonra Özgürlük Meydanı üzerinden HDP ilçe binasının önüne geçti.

 Yürüyüşte "Ne senden öncekilerin, ne de senden sonrakilerin haddi değildir, şal û şepiklerimizi yasaklamak" ve "Bu tarz gerilla tarzı" yazılı dövizler ile şal ve puşiler taşındı. 

HDP ilçe binası önünde saygı duruşunun ardından, Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede açıklamada bulundu.

"Kenan Evrenler nasıl Kürt halkını baskı altında tutamadıysa, AKP hükümeti de artık buna yeltenmesin. Êzidi, Süryani, Alevi ve diğer tüm halkların haklarına, kimse dil uzatmasın. Kürt halkı kültürünü özgürleştirecek. Kürt halkı önderliğini özgürleştirecek" vurgusunda bulundu.

Ardından söz alan HDP İlçe Eş Başkanı Ferman Öztunç ise Kürt halkının birlik ve iradesinin tüm yasakları yerle bir ettiğine dikkat çekerek, "Bildiğiniz üzere, Önder Apo'nun paradigması, Ortadoğu'yu özgürleştiriyor. Bu temelde, Kürt halkının kültürünü yasaklamak hiç kimsenin haddi değildir" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından binlerce kişi davul zurna eşliğinde yöresel kıyafetleriyle halay çekip "güvenlik" paketini protesto etti. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Türkiye, IŞİD'in Süryanilere saldırmasına destek veriyor'

SONRAKİ HABER

Sınır kasabasında bombalı saldırı: 2 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...