01 Mart 2015 12:41

Halep’e araştırma heyeti gönderilecek

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, Şam’a gitti. De Mistura, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüştü. Halep’te hayata geçirilmesi planlanan ateşkes için tıkanma yaşanan noktaların aşılması için izlenecek yol konuşuldu.

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, Şam’a gitti. De Mistura, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüştü. Halep’te hayata geçirilmesi planlanan ateşkes için tıkanma yaşanan noktaların aşılması için izlenecek yol konuşuldu.

Suriye resmi haber ajansı SANA’ya göre görüşmede, Mistura’nın Şam’daki ofisinden bir heyetin Halep’e gönderilmesi üzerine anlaşmaya varıldı. Görüşmeye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat ve bakan müsteşarı Ahmet Arnus da katıldı.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, Ekim ayında Suriye krizinin çözümü için bir teklifte bulunmuştu. Buna göre, Halep’ten başlayarak başka bölgelere de uygulanacak “dondurulmuş bölgeler” belirlenerek burada hem Suriye devleti hem de muhalifler ateşkes ilan edecekti. De Mistura, dondurulmuş bölgelerin daha sonra yapılacak müzakereler için bir başlangıç olacağı görüşünde. 

ABD bu planı desteklerken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Planda eksiklikler var, teklif iyi niyetli ama uygulama garantisi gerekiyor” demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bakanın önünde kendisini yakmak istedi

SONRAKİ HABER

Nemtsov’un öldürülme anı kameralara yansıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...