01 Mart 2015 12:33

Baransu Emniyet'e getirildi

Taraf Yazarı Mehmet Baransu'nun Eyüp'teki evinde arama yapıldı. Evinde polis tarafından yaklaşık 10 saat arama yapılan Baransu, hastanede sağlık kontrolünden geçirildi; daha sonra da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Paylaş

Taraf Yazarı Mehmet Baransu'nun Eyüp'teki evinde arama yapıldı. Evinde polis tarafından yaklaşık 10 saat arama yapılan Baransu, hastanede sağlık kontrolünden geçirildi; daha sonra da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Mehmet Baransu'nun avukatı, müvekkili hakkında gözaltı ve evinde arama kararı olduğunu ve aramanın da saat 11.00'de başladığını belirtti. Aramanın saat 21.00'de sona erdiği aktarıldı.

Ardından, Mehmet Baransu gözaltına alınarak, polisler eşliğinde evden ayrıldı. Baransu, bu sırada gazetecilere, "Arkadaşlar, siz siz olun, gazeteci olarak adliyeye belge teslim etmeyin. Adliyeye belge teslim ettim diye örgüt kurmaktan yargılanıyorum" dedi.

Polis ekibi, Mehmet Baransu'nun evinde yaptığı aramada bazı doküman ve eşyalara da el koydu.

Baransu, daha sonra Eyüp Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından da sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

AVUKATI: BALYOZ BELGELERİNİN MÜVEKKİLİM TARAFINDAN İMHA EDİLDİĞİ ALGISI OLUŞTURULMAK İSTENİYOR

Aramaya eşlik eden Baransu'nun avukatlarından Ahmet Emre Bayrak, "Burada yapılan savcılık kararı, Balyoz belgelerinin müvekkilim tarafından niye savcılığa teslim edildiği yönündedir. Özellikle arama kararında dikkatimizi çeken şu husustur, burada savcılığa teslim edilen Balyoz belgelerinin orijinalleri Mehmet Baransu müvekkilimiz tarafından imha edildiği yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılmakta, arama kararında da bu yazmaktadır. Ancak müvekkilimiz savcılığa zaten orijinal belgeleri teslim etmiştir. Herhangi bir orijinal belge de imha etmemiştir. Bir algı operasyonudur. Devam eden bir dava sürecinde müvekkilimizin bu belgeleri niye savcılığa verdiğinin sorulması zaten hukuki bir ayıptır. Devam edecek, ifadeleri vereceğiz gerekli işlemler devam edecek." açıklamasını yaptı.

Bayrak, arama işleminin uzun sürmesi hakkında da şunları söyledi: "Uzun sürmesinin sebebi, her ne kadar Sulh Ceza Hakiminin verdiği kararda Balyoz ve ona ilişkin belgeler veya devlet güvenliğine ilişkin belgelerin örneklerinin veya ona ilişkin belgelerin el konulması işlemi olmasına rağmen müvekkilimizin evinde ne yazık ki gerekli gereksiz tüm evraklara el konulmuştur. Bununla ilgili de olay tutanağına gerekli şerhler avukat arkadaşlarla birlikte düşülmüştür. Burada elde edilen delillerin çok bir hukuki niteliği de ne yazık ki bulunmamaktadır." (CİHAN/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Mısır’da seçimler ertelendi

SONRAKİ HABER

Irkçılar ve ırkçılık karşıtları aynı gün sokağa çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...