01 Mart 2015 11:27

Adalet Arayan İşçi Aileleri 38'inci 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'nde buluştu

Adalet Arayan İşçi Aileleri, 38'incisini gerçekleştirdikleri "Vicdan ve Adalet Nöbeti" eyleminde, 28 Nisan'ın başka ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de "İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü" ilan edilmesini istedi.

Paylaş

Adalet Arayan İşçi Aileleri, 38'incisini gerçekleştirdikleri "Vicdan ve Adalet Nöbeti" eyleminde, 28 Nisan'ın başka ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de "İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü" ilan edilmesini istedi. 

Adalet Arayan İşçi Aileleri, işçi cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla her ayın ilk Pazar günü gerçekleştirdikleri "Vicdan ve Adalet Nöbeti"nin 38'incisini Galatasaray Lisesi önünde gerçekleştirdi. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, gazeteci Gökhan Biçici ve iş cinayetlerinde yakınlarını kaybeden ailelerin katıldığı eylemde, "Kaza değil cinayet vicdanınız yok mu?" pankartı açılarak, "Kaza da kader de değil, cinayet" ve "Bütün sorumlular yargılansın" dövizleri taşındı. İş cinayetlerinde yaşamını yitiren işçiler ile ilgili açılan davalar hakkında bilgilendirmenin yapıldığı bu ayki eylemde basın açıklamasını Esenyurt'ta yaşanan çadır yangınında yaşamını yitiren Barış Kıyak'ın kardeşi Damla Kıyak yaptı. İşçi aileleri olarak adalet arayışlarını devam ettireceklerinin altını çizen Kıyak, "Adalet umudu ile mücadelemize devam ettikçe görüyor ve yaşıyoruz ki, bir zihniyet dünyası var karşımızda. Öyle bir dünya ki hayatta iken yaşamına değer verilmeyen işçi, sorumluların yargılama safhasında da aynı adaletsizlik ile karşı karşıya" dedi. 

2013 yılında Güllük'te Atıksu Terfi İstasyonu'nda 7 işçinin yaşamını kaybetmesinin ardından açılan dava hakkında bilgi veren Kıyak, 5 yıldır devam eden davada 13 Şubat'ta yapılan 4. duruşmada ancak sanığın mahkeme de dinletildiğini söyledi. "Sanık işçi olunca yargı makamlarının huzuruna gelme hızı ve yaptırımlar başka. Sanık şirket yetkilileri olduğunda başka oluyor" diyen Kıyak, "Bu çifte standardı anlamak ve kabul etmeninin mümkün olmadığını söyledi. Van'da yaşanan depremde kaldığı Bayram Otel'de yaşamını yitiren gazeteci Cem Emir ve Ankara Ostim patlaması sonrası açılan davalar hakkında da bilgi veren Kıyak, vicdan sahibi ve adalet duygusunu yitirmemiş herkesinin bu vahşeti anlayarak sorumlu davranması gerektiğini ifade etti. Kıyak son olarak, 28 Nisan'ın başka ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de " İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü" ilan edilmesini istedi. 

Yapılan açıklamanın ardından eylem işçi ailelerinin, açtıkları davalar hakkında bilgi vermeleri ile son buldu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: 'İki maymun' hakaretini Erdoğan'a iade ediyorum

SONRAKİ HABER

Mali Müşavirler mesleki sorunları için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...