01 Mart 2015 10:39

Ortacalılar İztuzu'nu konuştu

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, İztuzu'nu Kurtarma Platformu (İKUP) öncülüğünde düzenlenen toplantıda, İztuzu'nun son durumu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Paylaş

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, İztuzu'nu Kurtarma Platformu (İKUP) öncülüğünde düzenlenen toplantıda, İztuzu'nun son durumu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 

Ortaca'nın Maraş Mahallesi'nde, belediye toplantı salonda düzenlenen toplantıya; seyahat acentaları, çeşitli kooperatiflerin üyeleri, ilçede yaşayan yerleşik yabancılar ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

REKTÖRLE GÖRÜŞÜLECEK

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile önümüzdeki salı günü yapılacak toplantı öncesi görüş alışverişi için toplantıyı düzenlediklerini söyleyen İKUP Sözcüsü Murat Demirci, “Bugüne kadar platform olarak Dalyan halkını temsilen mücadelemizi sürdürdük, bugüne geldik. Evet ihale iptal edildi. Plaj, Muğla Üniversitesine verildi. Üniversite büfe işletmesi yapmalı mı? Yapabilecek mi? Caretta caretta koruma çalışmalarını yapabilecek donanıma sahip mi? İşletmelerin belediye tarafından yapılması konusunda ne düşünüyor? Rektör ile bu konuları görüşeceğiz” dedi. 

YENİ DURUM İÇİN ÇARE ARIYORLAR

İztuzu için açılan davalar ve süreçleri hakkında bilgiler veren bir diğer İKUP sözcüsü ve Ortaca Belediyesi Avukatı Berna Babaoğlu Ulutaş, “Şimdi ortada caretta carettaların şezlonglar tarafından öldürüldüğünü iddia eden bir bakanlık var. Bakanlık bu durumu görmezden geliyor. Yeni durumlar yaratmak için çözümler arıyor” dedi. 

Akdeniz Kıyı Vakfı Başkanı Prof. Dr. Erdal Özhan, “İztuzu Rekreasyon ve dinlence kumsalı olarak dünyanın sayılı kumsallarından biri. Burasının bir dinlence kumsalı olarak kalması Dalyan için olmazsa olmazlardan biri. Bu özellik ortadan kalkarsa Dalyan turizmi çok büyük zarar görür. Kumsalın korunması sadece Kaplumbağa ile sınırlı değil, daha bir çok unsur var. Ne yazık ki Türkiye'de koruma alanlarının yönetimi ile ilgili oturmuş bir sistem yok. Burası 1987 yılında büyük bir mücadele sonucunda Özel Koruma bölgesi ilan edilen üç yerden birisi” diye konuştu. (Muğla/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kiracılar dikkat! Kirada yeni dönem

SONRAKİ HABER

Sakarya'da IŞİD operasyonu: 10 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...