01 Mart 2015 10:07

Çifte vahşete 3 tutuklama!

Manisa'da kendileri gibi sağır ve dilsiz olan, biri kadın iki kişiyi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan aynı aileden 3 zanlı, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Paylaş

Manisa'da kendileri gibi sağır ve dilsiz olan, biri kadın iki kişiyi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan aynı aileden 3 zanlı, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Olay karıştığı ileri sürülen bir kişi hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.

Geçen 22 Şubat'ta, Akhisar Cumhuriyet Mahallesi Suyolu Mezarlığı Mevkisi'ndeki bir zeytinlikte bulunan barakada, yakılmış bir kadın cesedi bulundu. 

Çalışmalar sırasında, Seferihisar'daki ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu sağır ve dilsiz 21 yaşındaki Emine Girginer'in İzmir'e gittiğini söylemesine rağmen Akhisar Otogarı'na indiği görüntülere ulaşıldı. Girginer'in burada yine sağır ve dilsiz 25 yaşındaki Saadet K. tarafından karşılandığı ve çarşıda birlikte yürüdükleri görüntülerden tespit edildi. Bunun üzerine geçen perşembe günü Saadet K.'nin evine operasyon düzenlendi. Üçü de sağır ve dilsiz Saadet K., annesi 43 yaşındaki Selda K. ve aile dostları D.D. gözaltına alındı. D.D. daha sonra serbest bırakıldı. 

Katil zanlısı kadının oğlu Selim Burak K. (21) de aranmaya başlandı. İşaret dili tercümanı aracılığıyla ifadesi alınan şüphelilerden Saadet K. suçu itiraf etti. İfadesinde, İzmir İşitme Engilliler Okulu'nda tanıştığı Emine Girginer'in yanlarına geldiğini, kendilerine 'o......sunuz' diyerek küfür ettiğini ileri süren Saadet K., çıkan kavgada genç kızı elleriyle boğarak öldürdüklerini söyledi. Saadet K.'nin yine sorgusunda, annesiyle birlikte cesedi elektrikli bisiklet yardımıyla taşıyıp, evlerine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki zeytinliğe götürüp benzin dökerek yaktıklarını ifade ettiği belirtildi. Anne ve kızın oturduğu mahallede yaşayan ve 2013 yılının Aralık ayında ortadan kaybolan yine sağır ve dilsiz Arif Altay'ın (44) da cinayete kurban gitmiş olabileceğini değerlendiren polis, bu yönde de soruşturma yaptı. Bu konuyla ilgili sorular üzerine, Arif Altay'ın hem anne hem de kızı ile gönül ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Çıkan bir tartışmada Arif Altay'ın, Selda K.'nın oğlu Selim Burak K. tarafından boğularak öldürüldüğü ve cesedini de aynı bölgede yakılıp gömüldüğü belirlendi. Bunun üzerine yapılan aramada ikinci cesede de ulaşıldı. Kazı sırasında bulunan çene kemiği ve dişler de ilk cinayette olduğu gibi DNA için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Denizli'de özaltına alınan Selim Burak K.'nın, Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde işaret dili tercümanıyla alınan ifadesinde Altay'ı hem annesi hem ablası ile gönül ilişkisi olduğu için öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. 

Saadet K. ve Selim Burak K.'ya dün (cumartesi) olay yerinde tatbikat yaptırıldı. İki kardeş daha sonra anneleri Selda K. ile adliyeye sevk edildi. Gece yarısına kadar süren ifadelerin ardından anne Selda K. ve kızı Saadet K., Emine Girginer ve Arif Altay'ın öldürülmesinden, oğlu Selim Burak K. ise sadece Altay cinayetinden tutuklandı. Olayla ilgili, ismi açıklanmayan bir kişinin ise arandığı bildirildi.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Akhisar Cumhuriyet Savcılığı konuyla ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, yanmış kadın cesedinin bulunmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında üç savcının görevlendirildiği belirtildi. Cesedi yakılan kadının Emine Girginer olduğununun anlaşıldığı, kayıp olan Arif Altay'ın da aynı kişiler tarafından öldürüldüğünün ortaya çıktığı vurgulanan açıklamada, her iki cesetle ilgili DNA incelemesinin ise henüz sonuçlanmadığı belirtildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Özel tabuta koyup diri diri eve gömmüşler

SONRAKİ HABER

Kontrgerilla infazları aydınlatılmayı bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...