27 Temmuz 2011 08:52

İznik Çinisi’ne gereken önem verilmiyor

ÇİNİLERİYLE dünyada tanınan İznik’te Seramik Sanatçısı Adil Can Güven’in konuşmacı olarak katıldığı, “Geleneksel İznik Çinisinin Dünü, Bugünü” isimli panel yapıldı. İznik Turizm ve Kültür Derneğinin düzenlediği panele gençler yoğun ilgi gösterdi.İznik çinisine n

İznik Çinisi’ne gereken önem verilmiyor
Paylaş

ÇİNİLERİYLE dünyada tanınan İznik’te Seramik Sanatçısı Adil Can Güven’in konuşmacı olarak katıldığı, “Geleneksel İznik Çinisinin Dünü, Bugünü” isimli panel yapıldı. İznik Turizm ve Kültür Derneğinin düzenlediği panele gençler yoğun ilgi gösterdi.

İznik çinisine ne belediyenin, ne kaymakamlığın, ne de valiliğin yeterli önemi göstermediğini ve bunun çok acı olduğunu belirten Güven, bu durumun acı verici olduğunu söyledi.

Çini üretimine hediyelik eşya anlayışının girmesiyle birlikte, üreticilerin rekabet edebilme uğruna geleneksellikten uzaklaştığını söyleyen Güven, şu an bile İznik’te var olan çini atölyelerinde gerçek İznik çinisinin sadece yapılmaya çalışıldığını ifade etti. İznik Meslek Yüksek Okulu Çini ve Seramik bölümünde sadece endüstriyel ara eleman yetiştirildiğini, üniversiteye geleneksel bir bölüm açılması gerektiğini dile getiren Güven, yetiştirilecek öğrencilerin iyi bir eğitim süreci ile çok güzel işler yapabileceğini söyledi. Güven, İznik Çinisi’nin yaşatılması gerektiğini sözlerine ekledi. (İznik/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karaburun'un keçileri

SONRAKİ HABER

Birecik’teki kelaynaklar doğaya bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...