28 Şubat 2015 18:12

Livaneli: İnsanlık büyük bir evladını kaybetti

Usta Yazar Yaşar Kemal’in bu akşam saatlerinde tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmesinin ardından, Zülfü Livaneli ve Nebil Özgentürk hastaneye gelerek Kemal’in ailesine ve yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Paylaş

Usta Yazar Yaşar Kemal’in bu akşam saatlerinde tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmesinin ardından, Zülfü Livaneli ve Nebil Özgentürk hastaneye gelerek Kemal’in ailesine ve yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

14 Ocak'tan beri İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören ünlü Yazar Yaşar Kemal’in bu akşam saatlerinde hayatını kaybetmesinin ardından, Sanatçı Zülfü Livaneli ve Gazeteci Nebil Özgentürk hastaneye gelerek Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban ve yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Zülfü Livaneli ziyaretinin ardından kameralar karşısına geçti.

Yaşar Kemal’in hayatını kaybetmesinden dolayı çok üzgün olduğunu belirten Lütfi Livaneli, “Ben bugün 44 yıllık dostumu kaybettim. En yakın dostumu kaybettim. Ama aynı zamanda yalnız Türkiye değil, insanlık çok büyük bir evladını kaybetti. Yaşar Kemal öyle kolay kolay rastlanacak, kolay kolay yetişen bir insan değildi. Hem romanıyla hem de sanatıyla bütün dünyada ve kendi ülkesinde çok büyük bir şekilde benimsendi” dedi.

Yaşar Kemal’in sadece romancılığıyla anılan bir isim olmayacağını belirten Livaneli, ”Ömrü boyunca bu ülkenin bölünmemesi için, bu ülkenin daha güzel günler görmesi için, bu ülkede sömürü olmaması için emekten yana, emekçiden yana, barıştan yana ve kardeşlikten yana dimdik bir duruş sergiledi. Hayatında hiçbir leke olmadı ve bu duruşundan da hiç taviz vermedi. En çok düşündüğü şey son gününe ve son anına kadar Türkiye’ydi ve Türkiye’nin halkıydı. Dolayısıyla hepimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmasına Yaşar Kemal’in ölümünün ardından dünyanın her yerinden mesajlar geldiğini belirterek devam eden Zülfü Livaneli, “Başta New York Times olmak üzere bütün dünya basını da sizler gibi ilgi gösteriyor. 60 yıl oldu İnce Memed yayınlanalı. 60 yıldır Türkiye neler geçirdi ama İnce Memed ve Yaşar kemal dimdik ayakta kaldı. Bundan 60 yıl sonra da çocuklarımız ve torunlarımız da onu okumaya devam edecekler. Bir devir kapandı ama Yaşar Kemal kitaplarıyla yaşamaya devam edecek” diyerek sözlerine son verdi.

Sanatçı Zülfü Livaneli ve Gazeteci Nebil Özgentürk taziye ziyaretinin ardından hastaneden ayrıldı.

YAŞAR KEMAL’İN EŞİ HASTANEDEN AYRILDI

Yaşar Kemal’in hayatını kaybetmesinin ardından, eşi Ayşe Semiha Baban hastaneye gelen çok sayıda siyasi ve sanatçının taziye ziyaretlerini kabul etti. Ayşe Semiha Baban, saat 20.30 sıralarında hastaneden çıkarak kendisini bekleyen aracına binerek hastaneden ayrıldı. Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban’ın hastane çıkışında yorgun ve üzgün olduğu görüldü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltına alınan polislerden 9'u serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Abdullah Gül'den Yaşar Kemal için fotoğraflı başsağlığı mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...