28 Şubat 2015 15:26

‘Çevreci imam’ rolü şimdi gerçek oldu

Çanakkale’nin Ezine ilçesi Üsküfçü köyü sınırlarında Kanadalı Teck Madencilik firması maden arama çalışması için gerekli izinleri alıp, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlattı. Bu duruma ilk tepki köylülerden geldi.

Paylaş

Çanakkale’nin Ezine ilçesi Üsküfçü köyü sınırlarında Kanadalı Teck Madencilik firması maden arama çalışması için gerekli izinleri alıp, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlattı. Bu duruma ilk tepki köylülerden geldi. Üsküfçü köyünde ev ve zeytinyağı tesisi bulunan ve “Bizum Hoca” adlı filmde çevreci imamı canlandıran Oyuncu Cezmi Baskın, filmde olduğu gibi köylülerle birlikte madene karşı mücadele vereceğini söyledi.

Ezine ilçesine bağlı Üsküfçü köyündeki Teck Madencilik firmasının yarma-açma yöntemiyle maden arama hazırlıkları tepkilere neden oldu.

Üsküfçü köyü sakinleri açılacak madene tepki gösterirken, köyde yazlığı ve zeytinyağı imalathanesi bulunan Oyuncu Cezmi Baskın da, madenin açılmasına karşı olduğunu, köylülerle birlikte çevre mücadelesi vereceğini belirtti. Cezmi Baskın, “Bizum Hoca” filminde çevreci bir imamı oynadığını ve filmdeki rolünün şimdi köylülerle birlikte vereceği mücadele ile gerçek olacağını söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının arama ruhsatı verdiği 600 hektarlık bölgenin fıstık çamı ormanı ve tarım arazisi olduğu belirtilirken, firmanın arama çalışmaları sırasında alanda 12 yarma açılacağı kaydedildi.

Köy muhtarı 57 yaşındaki Ahmet Benli, köyden hiç kimsenin şu ana kadar firma ile muvafakatname imzalamadığını ve doğalarının bozulmasını istemediklerini söyledi.

Bölgede, altın, gümüş, kurşun, çinko ve demir rezervleri aranacağı belirtildi. (Çanakkale/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Siyanürcüler sit alanına dokunamayacak

SONRAKİ HABER

DTK'den Yaşar Kemal için başsağlığı mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...