28 Şubat 2015 07:12

İç Güvenlik Paketi birçok ilde protesto edildi

Paylaş

Meclis'te görüşülmekte olan İç Güvenlik Paketi'ne karşı pek çok il ve ilçede protesto eylemleri yapıldı.

İZMİR

Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, İzmir Barosu, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri pakete karşı Gündoğu Meydanı'nda bir araya geldi. 

DİSK üyeleri Gündoğdu'daki eyleme gitmek için Lozan Meydanı'nda bir araya gelirken, TMMOB üyeleri Kıbrıs Şehitleri'nde, KESK üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Emek Partisi üyeleri de Hilton önünde toplanarak alana yürüdü. Emek Gençliği üyeleri yürüyüşe 'Paket Çöpe, Diktatörlük Mezara' pankartı ile katıldı.

İzmir'in dört bir yanından Gündoğdu Meydanı'na gelen işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin ana talebi İç Güvenlik Paketi'nin yasalaşmamasıydı. İzmirliler iç güvenlik paketiyle sokağa çıkmanın yasaklanması yerine ifade ve düşünceyi yayma özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını istedi.

Gündoğdu Meydanı'nda okunan basın açıklamasında, tasarının yasalaşmasının, insan hak ve özgürlüklerini Anayasa'ya, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı biçimde kısıtlayan vahim sonuçlar doğuracağı dile getirilerek yasayla birlikte polise katliam yetkisi verileceği ifade edildi.

'İZMİR DİKTAYA BOYUN EĞMEYECEK'
Yasanın yürürlüğe girmeden İzmir'de uygulandığının belirtildiği açıklamada "Bu yasa tasarısıyla ülkemizde yerleştirilmeye çalışılan dikta yönetimine, muhalifleri sindirmek ve tek adam diktasını tesis etmek üzere imkan tanınıyor, polis devletinin yasal zeminleri hazırlanıyor. Toplumsal güvenliğin sağlanması, özgürlükleri ve insan haklarını kısıtlamakla değil, aksine daha da geliştirmekle mümkündür. Bizler İç Güvenlik Paketi değil, özgürlük ve demokrasi istiyoruz. Bu yasa, genel ve kalıcı bir sıkıyönetim yasasıdır. Kabul etmiyoruz, derhal Meclisten geri çekilmelidir. İzmir emek ve demokrasi güçleri bugün olduğu gibi bundan sonra da bu yasaya karşı sokakta sözünü söyleyecektir. İzmir diktaya boyun eğmeyecek" denildi. (İzmir/EVRENSEL)


TARSUS’TA YÜZLERCE KİŞİ YÜRÜDÜ

Tarsus Emek ve Demokrasi platformu iç güvenlik yasasına karşı yüzlerce kişiyle yürüyüş düzenledi.  Basın açıklamasını gerçekleştiren Tayfun Bağcı, AKP iktidarının halkın sokaktaki muhalefetinden korktuğunu belirterek despotizme sarıldığını ifade etti. Bağcı ‘Siyasal ve sendikal örgütlenmeyi geliştirmeden; fabrikalarda ve maden ocaklarında, mağazalarda, bürolarda semtlerde işçilerin ve emekçilerin birliğini kurmadan despotizme son veremeyiz’ dedi.

ORDU’DA EYLEM

Ordu’da ise buluşma adresi 19 Eylül Ortaokulu önüydü. Tahıl Pazarı’na sloganlarla yapılan yürüyüş sonrası Tahıl Pazarı’nda Emek ve Demokrasi Güçleri adına SES Şube Başkanı Ferit Ceylan yaptığı açıklamada, “Adı iç güvenlik olan ama gerçekte darbe dönemlerini aratmayan bu sıkıyönetim yasa tasarısının yasallaşması halinde kayıt dışı gözaltı ve polis infazı artacak. Bu yasa AKP’nin biat edecek kullar yaratma isteğini sağlıyor.” dedi.

‘AKP’YE DEĞİL HALKLARA GÜVENLİK YASASI’

Gaziantep Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla yüzlerce kişi “İç Güvenlik Paketi”ne karşı yürüdü. Balıklı Parkı’nda basın açıklamasını okuyan Gaziantep Baro yöneticisi Av. Bülent Duran, kendilerinin demokrasi, barış, kardeşlik ve insanca bir yaşam talep ettikçe AKP iktidarının haklarını, özgürlüklerini törpülediğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kaya: Cumhurbaşkanı tahammülsüzlük örneği sergiledi

SONRAKİ HABER

Sakık: Türkiye'de barış ve kardeşliği inşa edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...