28 Şubat 2015 09:29

Beştaş: Seçmenlerimiz 9 Mart'a kadar kayıtlarını yaptırmalı

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, HDP'li seçmenlere çağrıda bulunarak, seçmen kayıtlarını zaman kaybetmeden yapmalarını istedi. Beştaş, 'Seçmenlerimizin seçmen kayıtlarını yapmaması demek yüz binlerce oyun kaybolması demek. Bu nedenle hayati önemde' dedi.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, seçimlerin yaklaşması ile birlikte Türkiye'nin dört bir yanından beklentilerinin üzerinde bir aday ve gönüllü çalışma başvurusunun olduğunu belirterek, kendilerinin de yoğun bir tempo ile seçim çalışmalarına başladıklarını söyledi. 

Önceki seçimlerde birçok yolsuzluk ve seçim hilesi ile karşılaştıklarına dikkat çeken Beştaş, bu seçimlerde hilelerin önüne geçmek için daha titiz bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Çalışmanın önemli ayaklarından birinin de seçmenlere dönük olduğunu vurgulayan Beştaş, seçmenlere ikamet işlemlerini bir an önce yapma çağrısında bulunarak, yurttaşlardan hassas davranmalarını istedi. Beştaş, binlerce oyun kayıt işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yapılmamasından kaynaklı kullanılamadığını söyledi. 

'9 MART'A KADAR KAYITLAR YAPILMALI' 

Hazırlıkları örgütlemek amacıyla il ve ilçe örgütleriyle çalışma yaptıklarını belirten Beştaş, şu anda en acil gündemlerden birinin 9 Mart tarihine kadar seçmen kayıtlarının yapılması olduğunu ifade etti. Beştaş, kaydı olmayanların 9 Mart'a kadar mutlaka seçmen kayıtlarını yapması gerektiğine işaret etti. 

Beştaş, seçmenlerin yapması gereken işlemleri ise şu şekilde anlattı: "Adres/şehir değiştirmiş ama adres bildiriminde bulunmamış, yani ikametgahını taşımamış yurttaşlar, 7 Haziran'da yeni yaşam için oy kullanamayacak. Oy kullanabilmek için şimdi hemen, kendi adımıza olan kira sözleşmesi/tapu ya da bir faturayla nüfus müdürlüğüne giderek adres kaydımızı yapalım. Evdeki diğer bireyler de, adına kira sözleşmesi/tapu ya da fatura olan kişiyle birlikte nüfus müdürlüğüne giderek onun beyanıyla adres kayıtlarını yaptırabilirler. İkametgahı olan öğrenciler ise ev arkadaşlarını beyanla yazdırabilirler."

'KENT DEĞİŞTİRİRKEN İKAMET ALMAYI UNUTMAYIN' 

Kent değiştiren yurttaşların, gittikleri kente ikametlerini alması gerektiğine dikkat çeken Beştaş, "7 Haziran seçim günü hangi şehirde olacaksak oraya gidelim. Kaydı o şehirde olan bir yakınımızla birlikte nüfus müdürlüğüne giderek, onun beyanıyla adres kaydımızı yapalım. Böylece artık seçmen bilgi kağıdımız, 7 Haziran seçim günü olacağımız adrese gelecektir" dedi. 

Beştaş, üniversite öğrencilerinin yapması gereken işlemleri ise şu şekilde aktardı: "Yurttaysak, nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisini, üniversiteden öğrenci belgesini, yurtta kaldığımıza dair belge ile yurdun bulunduğu ilçedeki nüfus müdürlüğüne başvuralım. Kiralık evdeysek, nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisini, varsa adımıza bir fatura, yoksa kira sözleşmesi ile evin bulunduğu ilçedeki nüfus müdürlüğüne başvuralım. Arkadaşımızın evindeysek; nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisini, varsa o arkadaşın adına ait bir fatura, yoksa kira sözleşmesi ve her iki durumda arkadaşla evin bulunduğu ilçedeki nüfus müdürlüğüne başvuralım."

Seçmenlerinin kayıt yapmamasının yüz binlerce oyun kaybolması anlamına geleceğini vurgulayan Beştaş, seçmenlerin hassas davranmasının hayati önemde olduğunu söyledi. 

Mevsimlik işçilerle ilgili de çalışma yaptıklarını belirten Beştaş, binlerce mevsimlik işçi seçmenlerinin bulunduğunu, seçimin yaz aylarına denk gelmesi nedeni ile yazın bu seçmenlerinin yer değiştireceklerini ancak yer değiştirmeden önce mutlaka il ve ilçe örgütlerine uğrayarak iletişim bilgilerini bırakmaları gerektiğini söyledi. Beştaş, "İletişim bilgileri elimizde olursa seçimde kendilerine ulaşacağız, gerek taşıma yolu ile gerekse de farklı şekillerde oy kullanabilmesi için bir formül oluşturacağız" diye konuştu. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Müslim: SYRIZA, Kobanê'nin statüsünü AB'ye taşıyacak

SONRAKİ HABER

Kobanê köylerini koruyan öz savunma güçleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa