28 Şubat 2015 09:23

Müslim: SYRIZA, Kobanê'nin statüsünü AB'ye taşıyacak

PYD Yunanistan sorumlusu İbrahim Müslim, 'SYRIZA'ya güveniyoruz ve onlardan umudumuz var. Avrupa Birliği'nin (AB) üyesi olan Yunanistan'ın Kobanê'nin kimliği ve statüsünü AB'ye taşıyıp gündeme koyması noktasında beklentilerimiz var' dedi.

Paylaş

Yunanistan'da kurulan Kobanê ile Dayanışma Hareketi heyeti ile birlikte Suruç'a gelen PYD Yunanistan Sorumlusu Dr. İbrahim Muslim, Kobanê direnişinin Yunanistan'da ki yansımalarını değerlendirdi.

Rojava devrimi ve özellikle Kobanê direnişiyle Yunanistan ile ilişkilerin geliştiğini söyleyen Muslim, "Yunanlılar Kürtleri çok daha yakından tanıdı. Kobanê savaşı öncesinde Yunan dostlarımızla Kobanê'de bir okul açmıştık. Açtığımız okulda 110 öğrenci eğitim görüyordu. Savaş sırasında okulumuz yıkıldı ama yeni bir karar verdik. Bu okulu tekrardan açmayı düşünüyoruz" diye konuştu. Yunanistan'la iyi ilişkiler geliştirdiklerini ifade eden Muslim, "Aynı zamanda Yunanistan'da ki parti ve kurumlarla da iyi ilişkiler içerisindeyiz" dedi. 

'KOBANÊ'Yİ AB'YE TAŞIYACAKLAR' 

Muslim, "SYRIZA, Kürt halkının mücadelesini destekliyor. Başta çok küçük bir parti olmasına rağmen büyüdü ve bizlerde onun bu sürecini yakından takip ettik. Şimdiki parlamentonun içerisinde çok sayıda dostumuz var. İdeolojik anlamda da birbirimize çok yakınız" şeklinde konuştu. Kobanê direnişi başladığında bir çok eylemlerin geliştirildiğini ve Syriza'nın da bu eylemlere destek verdiğini dile getiren Muslim, "Syriza'ya güveniyoruz. Avrupa Birliği'nin (AB) üyesi olan Yunanistan'ın Kobanê'nin kimliği ve statüsünü AB'ye taşıyıp gündeme koyması noktasında beklentilerimiz var" diye konuştu. 

'HDP'NİN BAŞARILI OLMASINI İSTİYORLAR'

Syriza'nın aynı zamanda HDP'yi çok yakından takip ettiğini vurgulayan Muslim, "Türkiye'de ki sol güçlerle birlikte HDP'nin de başarılı olmasını istiyorlar. Bundan mutluluk duyacaklarını ve onlara yardım edeceklerini de dile getirdiler" şeklinde konuştu. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP'nin oy alamadığı mahallenin PTT'si kapatıldı

SONRAKİ HABER

Beştaş: Seçmenlerimiz 9 Mart'a kadar kayıtlarını yaptırmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa