27 Şubat 2015 23:27

SYRIZA-AB anlaşmasına ilk tepki KKE'den geldi

Parlamentonun bulunduğu Sintagma Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, hükümet, AB ve IMF karşıtı sloganlar attı.

Paylaş

Yunanistan'da SYRIZA hükümetinin kreditörler ile borç anlaşmasını 4 ay uzatması, Yunanistan Konünist Parti'nin (KKE) düzenlediği gösteri ile protesto edildi. Hükümet karşıtı ilk gösteride AB ve IMF ile yapılan kemer sıkma önlemleri ile kredi anlaşmalarının iptal edilmesi istendi. 

Parlamentonun bulunduğu Sintagma Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, hükümet, AB ve IMF karşıtı sloganlar attı. 

Gösteride bir konuşma yapan Yunanistan Komünist Partisi Genel Sekreteri Dimitris Kuçubas, parti taraftarlarının dışında farklı kesimlerden eyleme destek verenlere teşekkür etti. Kemer sıkma önlemleri ve ilgili kanunların iptalini istediklerini söyleyen Kuçubas, hükümetin hafta başında AB ile sağladığı anlaşmanın 4 ay daha uzatılmasına halkın tolerans göstermediğini vurguladı. Kuçubas, halkın borç verenler, AB ve sermayedarlar ile ilişkinin koparılmasını istediğini söyledi. 

Kuçubas, birkaç ay önce 'kemer sıkma önlemleri' karşıtı olarak görülen SYRIZA hükümetinin meclise kemer sıkma önlemlerini iptal etme yasasını getirmek yerine, AB, Avrupa Merkez Bankası ve IMF ile yeni bir anlaşma yaptığını ve önceki hükümetler gibi halk karşıtı politikaları uzatma yolunu tercih ettiğini belirtti. 

Yunanistan Komünist Partisi, 300 üyeli parlamentoda 15 milletvekiline sahip. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

YPG sözcüsü Xelîl: Tehdit bitene kadar mücadelemiz sürecek

SONRAKİ HABER

12 ilde 28 polis gözaltına alındı, 1 polis aranıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...