27 Şubat 2015 13:14

Erbakan’ı iyi yazan Kudüs’e götürülecek!

Milli Görüş lideri eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ölümünün 4. yıl dönümü gerekçesiyle okullarda 'Hadis Ezberim Peygamber Rehberim 40 Hadis Ezberleme' ve 'Bitmeyen Mücadele Erbakan' konulu kompozisyon yarışmaları düzenleniyor.

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

Milli Görüş lideri eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ölümünün 4. yıl dönümü gerekçesiyle okullarda “Hadis Ezberim Peygamber Rehberim 40 Hadis Ezberleme” ve “Bitmeyen Mücadele Erbakan” konulu kompozisyon yarışmaları düzenleniyor. İstanbul Valiliğinin onayıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından okullara gönderilen dilekçelerde yarışmalarda ilk üçe giren öğrencilerin Kudüs gezisine götürüleceği ve Erbakan Külliyatı verileceği belirtiliyor. Konuyla ilgili Fatih’te bulunan liselerde duyuru yapıldı, Bahçelievler’de ise Anadolu Gençlik Derneği’nin yayınları dağıtıldı.

‘AKP KENDİSİ İÇİN DİNDAR NESİL YETİŞTİRİYOR’

Milli Görüş geleneğinin liderinin okullarda yarışmaya konu olmasının ideolojik bir çalışma olduğunu ifade eden Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev, “Özellikle liseli gençliğin dini duyarlılıklarını politik tabana dönüştürme çabası içine giren AKP Hükümeti eğitimi dinselleştirmeye devam ediyor. Erbakan konulu yarışma yapsalar bile hadis ezberletme veya dereceye giren öğrencileri Kudüs’e götürmenin arkasında AKP’nin kendisi için dindar nesil yetiştirme hedefi var” yorumunu yaptı. Kırıkkale Eğitim Sen şubesinin yayınladığı çocuk kitaplarının dağıtılmasına Kastamonu Valiliğinin izin vermediğine dikkat çeken Özev, “Dini dernekler okullarda cirit atıyor. Anadolu Gençlik Derneği gibi örgütler okullarda dini etkinlikler düzenliyor” dedi. Özev, “Eğitim Sen olarak okullarda bir yarışma yapılacaksa insan hakları, Türkiye’nin sosyal gelişmeleri üzerine yapılmasını öneriyoruz. AKP din temasından bir an önce vazgeçmeli” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZI CEMAATLERE TESLİM EDİYORLAR’

Evrensel’e konuşan Eğitim Sen İstanbul 8 No’lu Şube Örgütlenme Sekreteri ve Edebiyat Öğretmeni Ümit Cingöz de “Erbakan konusu ile ilgili kompozisyon yazılamaz. Lise öğrencilerinin böyle bir konuyu açıklaması, örnekler vermesi ve bir düşünce ortaya koyması eğitim ile bağdaşmıyor. Devlet kendi çocuklarını göz göre göre cemaatlere, tarikatlara teslim ediyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İhraç edilen Süheyl Batum, davayı kazandı CHP'ye geri döndü

SONRAKİ HABER

Çığ felaketinde ölü sayısı 200’ü aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...