27 Şubat 2015 12:48

Cezaevinde dövülerek öldürüldü

Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevinde 15 yaşındaki Onur Önal’ın koğuşundaki diğer çocuklar tarafından gardiyanların gözü önünde öldüresiye dövüldüğü ortaya çıktı. Önal, bir ay sonra yaşamını yitirdi

Paylaş

Türkiye, Şakran Çocuk Cezaevindeki iç yazışmalarla ortaya çıkan işkence ve cinsel saldırı skandalını konuşurken bir vahşet haberi de İstanbul’daki Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevinden geldi.

20 Mayıs 2014’te  Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevine getirilen 15 yaşındaki Onur Önal’ın üç ay sonra koğuşundaki diğer çocuklar tarafından gardiyanların gözü önünde öldüresiye dövüldüğü ortaya çıktı. Cumhuriyet gazetesinden Hilal Köse’nin haberine göre, beyin kanaması nedeniyle koma halinde hastaneye kaldırılan Önal, bir ay sonra yaşamını yitirdi.

Öte yandan cezaevi idaresinin savcılığa gönderdiği yazıda Önal’ın, koğuşunun mescidinde düşerek bayıldığını öne sürdü. Soruşturma dosyasında yer alan tanıklar ise verdikleri ifadede 2 tutuklunun Önal’ı darp ettiğini, gardiyanların öldüresiye dayak olayına müdahale etmediğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Tarım arazisine hastane mahkemelik oldu

SONRAKİ HABER

Kışlada 3 ölüm daha, vicdani redde gözaltı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...