27 Şubat 2015 11:35

Üniversite Hastanesi'nde yaşanan şiddete tepki

Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde görevli 3 sağlık memurunun hasta yakınlarının şiddetine maruz kalması, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri tarafından protesto edildi.

Paylaş

Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde görevli 3 sağlık memurunun hasta yakınlarının şiddetine maruz kalması, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri tarafından protesto edildi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği'nde görevli 3 sağlık memuru, iki gün önce hasta yakınlarının şiddetine maruz kalarak yaralandı. Yaşanan bu olay, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi sağlık emekçileri tarafından hastane yerleşkesi içerisinde bulunan Başhekimlik binası önünde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Hastane çalışanlarının da katıldığı açıklamada, atılan "Sağlıkçılar burada yönetim nerede" ve "Sağlıkçıya uzanan eller kırılsın" sloganları ile yaşanan şiddet olayına dönük tepkiler ortaya konuldu.

Protesto eyleminde açıklama da şiddete maruz kalan sağlık memurlarından Ömer Kaplan tarafından yapıldı.

Yıllardır uygulanan "Sağlıkta Dönüşüm" projelerinin bir yıkım projesi haline dönüştüğünü belirterek sözlerine başlayan Kaplan, sağlık hizmetlerinin her geçen gün daha da karmaşık bir hal aldığını söyledi. Son dönemde sağlık çalışanlarının sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklıkların sorumlusu gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade eden Kaplan, bunun sonucu olarak da sağlık çalışanlarına yapılan tüm saldırıların meşru hale getirildiğini belirtti. 

Kaplan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadıklarını belirterek, şunları söyledi: "Burada biz sağlık çalışanları olarak tekrar tekrar bu yaşanan olayları esefle kınıyoruz. Bu konuda yetkililerin gereken adımları atmasını talep ediyoruz. Bu konuyla ilgili yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bangladeş'te ateist yazar, satırlı saldırıda öldürüldü

SONRAKİ HABER

Aksaray'da yakalanan IŞİD militanı serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa