27 Şubat 2015 10:20

Özgür üniversite ortamı korunmalıdır’

Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile görüşen Eğitim Sen yöneticileri ve çeşitli kurum temsilcileri, üniversitedeki özgür demokrasi ortamının korunmasını istedi.

Paylaş

Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile görüşen Eğitim Sen yöneticileri ve çeşitli kurum temsilcileri, üniversitedeki özgür demokrasi ortamının korunmasını istedi.

Ege Üniversitesinde geçtiğimiz hafta yaşanan olaylarla ilgili dün Eğitim Sen genel merkez yöneticileri, Eğitim Sen İzmir Üniversiteler Şubesi yönetim kurulu üyeleri, KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve İHD temsilcilerinin bulunduğu bir heyet Ege Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret etti.
Yapılan görüşme sonrası kurumlar ortak bir açıklamada bulundu. Olayla ilgili adli kovuşturma sürecinin şeffaf ve hızlı bir biçimde işletilmesinin ve kamuoyuyla paylaşılmasının talep edildiği yazılı açıklamada bütün üniversite öğrencileri özgür ve güvenli bir üniversite ortamı için talepkar olmaya ve yaşanan vahim olay karşısında sağduyulu davranmaya davet edildi.

‘ŞİDDET SON BULMALIDIR’

Üniversite yönetiminin ve bazı öğretim elemanlarının ülkücü kesimler tarafından hedef haline getirilmesinin ve tehdit edilmesinin kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu süreç içerisindeki savunumuz, üniversitedeki görece demokratik ve özgürlükçü ortam bozulmadan şiddet olaylarının son bulmasıdır. Kampüs güvenliğinin sağlanması adına alınacak tedbirlerin üniversitedeki görece demokratik ve özgürlükçü havaya zarar vermesinden kaçınılmalıdır.” (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman'da DBP il binasına ırkçı saldırı

SONRAKİ HABER

Vergide adalet talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...