27 Şubat 2015 09:23

'Kadın mücadelemize baraj mı dayanır'

HDP Kadın Seçim Koordinasyonu, hazırladığı kısa fragmanlar ile kadınlara HDP'den aday olmak için başvuruda bulunma çağrısı yapıyor. Kadınlara yönelik hazırlanan rengarenk fragmanlarda, 'İsyan, Burçak Tarlası ve Keçekê Kurdan' gibi müzikler tercih edilirken, kadınların hakkı olan 375 sandalyenin alınması için kadınların siyasete aktif katılımı istendi.

Paylaş

HDP Kadın Seçim Koordinasyonu, hazırladığı kısa fragmanlar ile kadınlara HDP'den aday olmak için başvuruda bulunma çağrısı yapıyor. Kadınlara yönelik hazırlanan renga reng fragmanlarda, "İsyan, Burçak Tarlası ve Keçekê Kurdan" gibi müzikler tercih edilirken, kadınların hakkı olan 375 sandalyenin alınması için kadınların siyasete aktif katılımı istendi.

HDP Kadın Seçim Koordinasyonu, kadınlara HDP'den aday olmaları için HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDK Eşsözcüsü Sebahat Tuncel ile DTK Eşbaşkanı Selma Irmak'ın katılımıyla HDP genel merkezinde düzenlediği toplantının ardından bu kez hazırladığı kısa videolarla kadınlara 7 Haziran 2015'te yapılacak genel seçimlerde aday adaylığı başvurusu yapma çağrısında bulundu. HDP YouTube kanalında yayınlanan 9 ayrı fragmanda çeşitli sloganlarla kadınlara milletvekili aday adaylığı başvurusu yapmaları için sesleniliyor. Hazırlanan fragmanlar, Kardeş Türkülerin "Burçak Tarlası", Bandista'nın "İsyan", Aynur Doğan'ın "Keçê Kurdan" gibi müzikler tercih edilirken, hazırlanan fragmanlarda, morg, yeşil, beyaz, mor gibi fonlar kullanıldı. 

'MECLİSTE EN AZ 275 KADIN OLMALI!'

Hazırlanan fragmanlar yalnızca kadın adayları kapsıyor. Çağrı fragmanlarında demokratik siyaset için mecliste en az 275 kadın milletvekilinin bulunması gerektiğine dikkat çekilerek, kadınlara HDP'ye başvurarak siyaseti demokratikleştirme çağrısında bulunuluyor. Aday adaylığı başvurularının 2 Mart tarihinde sona ereceği hatırlatılarak, "Sözümüz var, gücümüz var buradayız! Yaşamın her alanında var olduğumuz gibi. Kadınlar HDP'de buluşuyor" ifadelerine yer veriliyor. 

'KADINSIZ MECLİS OLMAZ'

Fragmanlarda Meclis'in kadın düşmanlarına bırakılmaması gerektiğinin altı çizilerek, "Yeni yaşam bizimdir, kadınsız meclis olmaz" sözlerine yer veriliyor. Kadınlara vitrin değil eşit temsiliyet için HDP'de yer almaları gerektiği belirtiliyor. Kadınsız demokrasinin olamayacağı vurgulanırken, eşit temsiliyet ile demokrasinin kazanılacağına vurgu yapılıyor. Kadınlar fragmanlarda, "Hakkımız olan o koltukları geri alacağız" diyor. 

'KADIN DAYANIŞMASINA BARAJ MI DAYANIR'

Eşit temsiliyet için kadınlara HDP'den başvurmaları noktasında çağrılar sıkça yinelenirken, seçim barajına da dikkat çekilerek, "Kadın dayanışmasına baraj mı dayanır,
yeni yaşam barajsız demokrasi için siyaseti demokratikleştirmeye" şiarları kullanılıyor. 

SON GÜN 2 MART

Başvuruların son günü olan 2 Mart Pazartesi gününe kadar çok sayıda kadının HDP'ye başvurması beklenirken, HDP erkek adaylar için belirlediği 2 bin TL başvuru ücretini kadınlar için bin TL olarak açıklamıştı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Konak'ta işçiye yüzde 23'e varan zam, kadınlara pozitif ayrımcılık

SONRAKİ HABER

Tehditle korumadan vazgeçirtip eşini öldüren kocaya, ömür boyu hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...