27 Şubat 2015 05:03

Cumartesi Anneleri'nden Kiraz Şahin, yaşamını yitirdi.

Kaybedilen eşi İsmail Şahin’in akıbetini soran Cumartesi Anneleri’nden Kiraz Şahin hayatını kaybetti. Önceki gün yaşamını yitiren Şahin, bir yıldır kanser tedavisi görüyordu.

Paylaş

Kaybedilen eşi İsmail Şahin’in akıbetini soran Cumartesi Anneleri’nden Kiraz Şahin hayatını kaybetti. Önceki gün yaşamını yitiren Şahin, bir yıldır kanser tedavisi görüyordu. Beyoğlu Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışırken 18 Ocak 1996’da kaybedilen İsmail Şahin için adalet mücadelesi veren Şahin hastalığı nedeniyle son zamanlarda cumartesi oturmalarına da katılamıyordu. 

‘SÖZLERİN DİLİMİZDE, İSMAİL’İN FOTOĞRAFI ELİMİZDE OLACAK’

Cumartesi Anneleri ve İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Kayıplara Karşı Komisyon Kiraz Şahin için şöyle seslendi: “40 yıllık ömrüne 19 yıllık bir arayışı sığdıran Kiraz Şahin’i kaybettik. ‘Eşim İsmail Şahin kaybolduğunda 20 yaşındaydım. 4 yaşındaki kızım ve 1.5 yaşındaki oğlumla Galatasaray’a sığındım, 19 yıldır eşimden bir haber almak umuduyla Galatasaray’ı kendime vatan ettim. Çocuklarım burada büyüdü, torunum buraya doğdu, ben burada yaşlandım. Devletin en tepesindeki kişiye bile ulaştım, derdimi anlattım ama sonuç alamadım; devleti yönetenlerin, savcıların, Beyoğlu Belediye Başkanlarının vicdanındaki kabuğu kıramadım. Ama vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim akıbetine ömrümü adadığım eşim İsmail Şahin’den bir haber alıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağım’ diyerek hikayesini anlatan Kiraz Şahin’in ömrü eşi İsmail Şahin’in akıbetini öğrenmeye yetmedi; bir yıldır tedavi gördüğü mide kanseri nedeniyle aramızdan ayrıldı.” İHD, Kiraz’ın bıraktığı yerden İsmail’i aramaya devam edeceklerini söyleyerek “Güle güle Kiraz, her cumartesi Galatasaray’da sözlerin dilimizde, 19 yıldır taşıdığın İsmail’in fotoğrafı elimizde olacak” dedi. 

‘MÜCADELESİ MÜCEDELEMİZ OLACAK’

Şahin için üyesi olduğu Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği de yazılı bir açıklama yaptı. Dernek Başkanı Ali Kenanoğlu’nun imzasıyla yapılan açıklamada, “Kiraz Şahin Hubyar Ocağı mensubu bir canımız idi. Eşi İsmail Şahin’i kar, kış, yağmur çamur demeden baskılara ve zulme boyun eğmeden Galatasaray Meydanı’nda yapılan oturma eylemlerinde aradı. Kiraz Şahin’in mücadelesi mücadelemiz olacak, İsmail Şahin’in akıbetini ve hesabını sormaya devam edeceğiz” denildi.

ERDOĞAN DÖNEMİN BELEDİYE BAŞKANIYDI

Beyoğlu Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan İsmail Şahin 18 Ocak 1996 yılında mesai saatleri içinde kaybedildi. Şahin Ailesi Beyoğlu Belediyesine başvurdu. İsmail Şahin’in mesai saatleri içerisinde kaybolduğunu ve bundan işveren olarak sorumlu olduklarını söyleyerek olayı araştırmalarını istedi. Ancak dönemin Beyoğlu Belediye Başkanı olan Nusret Albayrak İsmail Şahin’in eşine “Beş yıl bekleyin, İsmail dönmezse birikmiş parasını öderiz” dedi. Beyoğlu Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusu yaptı. Savcılığa da suç duyurusunda bulunarak İsmail Şahin’in akıbetinin soruşturulmasını istedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dönemin  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıydı. Tüm başvurulara  rağmen dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan aile ile görüşmedi. Aynı günlerde İsmail’in o zaman dört yaşında olan kızı Sibel, annesine babasını televizyonda polislerle gördüğünü söyledi. Yapılan tüm yasal girişimler sonuçsuz kaldı. Devlet etkili bir soruşturma yapma, olayda sorumluluğu olanları ortaya çıkarma yükümlülüğünü yerine getirmedi.  (HABER MERKEZİ) 

 

DOSYA: KAPANMAYAN DEFTER: CUMARTESİ ANNELERİ

 

ÖNCEKİ HABER

ABD'den İç Güvenlik Paketi değerlendirmesi

SONRAKİ HABER

Dolardan rekor üzerine rekor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...