27 Şubat 2015 04:29

Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri

İngiltere'nin Liverpool takımını penaltı atışları sonucunda (6-4) eleyerek bir üst tura adını yazdıran Beşiktaş'ın rakibi bugün belli oluyor.

Paylaş

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş, son 32 turu maçının rövanşında İngiltere'nin Liverpool takımını penaltı atışları sonucunda (6-4) eleyerek bir üst tura adını yazdırdı.

Liverpool'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlanan ilk maçın rövanşında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın normal süresi 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile tamamlandı. Beşiktaş'ın golünü 72. dakikada Tolgay' kaydederken, uzatma dakikalarında gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltılar sonunda rakibine 6-4 üstünlük sağlayan Beşiktaş, son 16 turuna yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 tur maçlarının kuraları yarın çekilecek. İsviçre'nin Nyon kentinde TSİ 14.00'te gerçekleştirilecek kura çekimine katılacak 16 takım, bu akşam oynanan rövanş maçların ardından kesinleşti. 

Kupanın son 16 turunda ilk maçlar 12 Mart, rövanşları ise 19 Mart tarihlerinde oynanacak.

Beşiktaş'tan zafer selfiesi

BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL RAKİPLERİ
Liverpool'u eleyerek tarihi bir başarı elde eden Beşiktaş'ın rakibi yarın belli olacak. UEFA'nın merkezinin de bulunduğu İsviçre'nin Nyon şehrinde saat 14.00'de çekilecek kura çekiminde siyah-beyazlı ekibin rakibi belli olacak. 

Seribaşı takımın olmayacağı kura çekimine İtalya'dan 5, Rusya, Ukrayna ve İspanya'dan 2, İngiltere, Belçika, Almanya, Hollanda ve Türkiye'den ise birer takım katılacak. Kura çekilişine şu takımlar katılacak:

Beşiktaş (Türkiye)
Dinamo Moskova (Rusya)
Zenit St. Petersburg (Rusya)
Dinamo Kiev (Ukrayna)
Dnipro (Ukrayna)
Inter (İtalya)
Fiorentina (İtalya)
Napoli (İtalya)
Torino (İtalya)
Roma (İtalya)
Ajax (Hollanda)
Villarreal (İspanya)
Sevilla (İspanya)
Everton (İngiltere)
Club Brugge (Belçika)
Wolfsburg (Almanya).

Beşiktaş taraftarı sokaklara döküldü

ÖNCEKİ HABER

Polis, haber takibi yapan gazetecileri alıkoydu

SONRAKİ HABER

ABD'den İç Güvenlik Paketi değerlendirmesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...