27 Şubat 2015 03:40

Soma İmbat'ta bir madenci daha öldü

301 madencinin yaşamını yitirdiği katliamın ardından Soma’da meydana gelen ikinci ölümlü kaza dün gece İmbat madeninde yaşandı. 35 yaşındaki Yusuf Çakıroğlu başına tavandan taş düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Paylaş

Emine UYAR
İzmir

301 madencinin yaşamını yitirdiği katliamın ardından Soma’da meydana gelen ikinci ölümlü kaza dün gece İmbat madeninde yaşandı. 35 yaşındaki Yusuf Çakıroğlu başına tavandan taş düşmesi sonucu yaşamını yitirdi. 24.00-06.00 saatleri arasındaki gece vardiyasında yaşanan olayla ilgili olarak taşın düşmesine yeterli ağaç tahkimatın yapılmamasının yol açtığı belirtildi. İki kasanın birden açılıp arasına kama (3 cm. kalınlığında, 15 cm. genişliğinde tahta parçaları) konulmaması Çakıroğlu’nun yaşamına mal oldu. Bu işlemin ustalar ve onların üzerindeki amirler tarafından takip edilmesi gerektiğini ifade eden işçiler, gereken takibin yapılmadığını söyledi.   

SAVCILIK OTOPSİ İSTEMEDİ

Kazanın ardından Çakıroğlu’ya ilk müdahale arkadaşları tarafından yapıldı. Daha sonra yaralı olarak Soma Devlet Hastanesine kaldırılan Çakıroğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Savcılık ise otopsi yapılmasına gerek görmedi. Bir çocuk babası Çakıroğlu’nun cenazesi Bergama’nın Katrancı köyünde bugün toprağa verildi. Cenazeye Çakıroğlu’nun ailesi, köylüler ve çok sayıda işçi katıldı.    

FAZLA ÇALIŞTIRILIYORLAR

Soma’da yaşanan katliamın ardından İmbat’ta nispeten “hadi hadi” şeklindeki üretim baskısının yaşanmadığını ifade eden işçiler, yeni yasaya göre yemek saati de dahil yerin altında kalma süresi 6 saat olmasına rağmen kendilerinin yemek saati ile birlikte toplam 6.30 saat kaldıklarını anlatıyor. İmbat’ta halen 5 bin 500 - 6 bin dolayında işçi çalışıyor.       

Soma’da eylül ayında da Metin Keskin isimli işçi yine İmbat’ta kömür çıkardığı galeride kopan kömür kütlesi ile direk arasına sıkışarak hayatını kaybetmişti.

SOMA İDDİANAMESİ DÜN KABUL EDİLMİŞTİ

Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden katliamına ilişkin iddianame hazırlanarak dün Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede yapılan değişikliklerle 8 tutuklu 45 sanıktan, tutuklu olmayan 37’sinin bir gün hapis yatmadan kurtulmasının önü açıldı. Buna tepki gösteren Manisa Barosu eski Başkanı Zeynel Balkız, bu yanlışın yargılama sürecinde değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Detaylar...

ÖNCEKİ HABER

Ağrı'da bir asker 3 askeri öldürdü iddiası

SONRAKİ HABER

Polis, haber takibi yapan gazetecileri alıkoydu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...