27 Temmuz 2011 05:36

JİTEM’ciden kanlı itiraflar

Şile kazısı davası sanıklarından itirafçı Ulaş Özel, JİTEM için çalıştığını belirterek, “Ben cezaevinde yatıyor gözükürken, dışarıda operasyonlara katılıyordum. Öldürdüğümüz kişi başına zarf içinde para alıyorduk” dediErgenekon soruşturması kapsamında Şile’de yapılan ka

JİTEM’ciden kanlı itiraflar
Paylaş

Ergenekon soruşturması kapsamında Şile’de yapılan kazılarla ilgili olarak 1’i tutuklu 4 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması önceki gün İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Tutuklu Sanık Ulaş Özel ile Tutuksuz Sanıklar Hüseyin Yanç, Okan İşgör ile Yusuf Ethem Akbulut katıldı. Duruşmada İtirafçı Sanık Ulaş Özel, ilk savunmasını yaptı. ‘Ergenekon’u bilmediğini ve üyesi olmadığını ve eskiden TİKKO mensubu olduğunu söyleyen Özel, “Ben terör örgütü mensubuydum. Daha sonra devlete teslim oldum. Ben Ergenekon terör örgütüne değil, devlete teslim oldum. Teslim olduktan sonra devlet beni JİTEM Elazığ Bölge Komutanlığında görevlendirdi. Burada komutanların verdiği emirler doğrultusunda operasyonlarda görev yapıyordum” dedi. Özel “Operasyonlarda her öldürdüğümüz kişi başına zarflar içinde bize para ödülü verilirdi. İstanbul’da kaçırdığımız adamı Tunceli’ye götürüp operasyonda yakaladık diyorduk. Yaptığım bütün işleri devlet adına yaptım. Ben öyle biliyordum. Devlet görevi çerçevesinde terör örgütlerinin içine girip bilgiler topluyordum” şeklinde konuştu.

Ergenekon davası sanığı Emekli Albay Arif Doğan’ın JİTEM ile ilgili anlattıklarının ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının JİTEM ile ilgili tespitlerinin dikkate alınmasını isteyen sanık Özel, “Ben cezaevinde yatıyor gözükürken, dışarıda operasyonlara katılıyordum. Bu dönemde Türkiye’nin çeşitli illerinde bulundum, telefon görüşmeleri yaptım. Bunların hepsinin kaydı vardır. Bunların dikkate alınması gerekir. Ben terör örgütü üyesiyken pişman olup, devlete teslim oldum. Şu anda pişman olduğuma pişman oldum. Keşke teslim olmayıp, çatışmada ölseydim. Can güvenliğim kalmadı” diye konuştum.

‘GENERALLERLE GÖRÜŞÜYORDUK’

İtirafçı sanıklardan Hüseyin Yanç da generallerin kendileriyle görüştüğünü belirterek, “Osman Eker Paşa benim babam gibidir. Jandarma Kurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Açıkmeşe ile de Ankara’da görüştük” dedi.

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Ergenekon savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan iddianamede Sanıklar Ulaş Özel ve Hüseyin Yanç’ın “Ergenekon terör örgütü üyesi olmak, patlayıcı madde bulundurmak, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve resmi evrakta sahtecilik” suçlarından 24 yıldan 74 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Sanıklardan Okan İşgör’ün “Ergenekon terör örgütü üyesi olmak, patlayıcı madde bulundurmak, ateşli silahlar kanununa muhalefet” suçlarından 19.5 yıldan 63 yıla kadar hapsinin talep edildiği iddianamede Sanıklardan Yusuf Ethem Akbulut’un “Ergenekon terör örgütü üyesi olmak, ateşli silahlar kanununa muhalefet” suçlarından 10.5 yıldan 22.5 yıla kadar hapsi öngörüldü. Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme Sanıklar Okan İşgör ve Hüseyin Yanç’ın üzerine atılı eylemlerin mahiyeti, sanıkların eylemleri işlediğine ilişkin suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğu ve halen devam ettiği gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verdi. Ayrıca mahkeme İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 1. ve 2. Ergenekon dava dosyalarını istedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

H. İbrahim Oruç Parkı binlerce kişinin katılımıyla açıldı

SONRAKİ HABER

Manisa'da orman yangını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa