27 Şubat 2015 01:04

‘Halka yönelik bir darbe’

Sendika ve meslek örgütü temsilcileri İç Güvenlik Paketi’ni “Halka yapılmak istenen bir darbe” şeklinde yorumladı.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Sendika ve meslek örgütü temsilcileri İç Güvenlik Paketi’ni “Halka yapılmak istenen bir darbe” şeklinde yorumladı.

Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç “Toplantı ve gösteri hakkımızı polis ve jandarma keyfi şekilde engelleyecek Bu nedenle her kesimi ilgilendiriyor. Savcının haberi olmadan polis insanları 48 saat gözaltında tutacak” dedi. 

Maddelerin, antidemokratik olduğu gibi anayasaya da aykırı olduğunu ifade eden Karakoç şöyle dedi: “Türk-İş olarak, işçiler olarak bunun insan haklarını engellediği için yasanın çıkmasını istemiyoruz.”

DİSK Ege Bölgesi Temsilcisi Memiş Sarı ise paketi halka yapılmış bir darbe olarak nitelendirerek “Hükümetin kıdem tazminatıyla, özel istihdam bürolarıyla, ulusal istihdam stratejisini hayata geçirebilmek için bu yasaya ihtiyacı var” dedi.

İç Güvenlik Paketi’nin ülkeyi polis devleti olma yönünde hızla ilerletecek bir yasal düzenleme olduğuna dikkat çeken İzmir Barosu Başkanı Özcan Aydın da “İzmir Barosu olarak hukukun üstünlüğünden, yargı bağımsızlığından, hukuk devletinden yanayız” diye konuştu.

KESK Dönem Sözcüsü Ümit Akıncı da şunları söyledi: “Tasarı daha yasalaşmadan İzmir’de hak arayışı, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını yasaların tanıdığı hak olmasına rağmen engellemeye çalışan bir valilik ve emniyetle karşı karşıyayız.”

TMMOB İzmir İKK Sözcüsü Melih Yalçın ise “Hükümet bize bu yasayı daha güvenli bir Türkiye imajı altında pazarlamaya çalışıyor, halbuki bu imaj altında pazarlamaya çalışılan özgürlüklerin ve demokrasilerin rafa kaldırılması, yok edilmesi, insan haklarının gasbedilmesi anlamına geliyor” dedi.

 

 

Meslek örgütleri ve sendikalar, İç Güvenlik Paketi’ne dur demek için 28 Şubat’ta Gündoğdu Meydanı’nda olacak. EMEP İzmir İl Başkanı Cabbar Demirci de çıkarılmak istenen iç güvenlik yasasının bütün işçilere, emekçilere, gençlere saldırı yasası olduğuna vurgu yaparak “Emek Partisi olarak da halka çağrı yapıyoruz, bildiri dağıtıyoruz, sokak sokak, fabrika fabrika. Cumartesi günü güçlü bir katılım yapacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Polisin fail olduğu vakalar artacak

SONRAKİ HABER

Çözüm sürecinde zaman uyarısı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...