27 Temmuz 2011 05:33

H. İbrahim Oruç Parkı binlerce kişinin katılımıyla açıldı

Bismil Belediyesi tarafından yapılan H. İbrahim Oruç Çocuk Parkı ve Piknik Alanı'nın açılışı yapıldı. Binlerce yurttaşın katıldığı açılışta, Oruç'un katillerinin bulunması ve yargı önüne çıkarılması istendi.Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde 20 Nisan'da YSK'nin Emek, Demokrasi ve &

H. İbrahim Oruç Parkı binlerce kişinin katılımıyla açıldı
Paylaş


Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde 20 Nisan'da YSK'nin Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekillerine yönelik veto kararını protesto gösterilerinde polis kurşunuyla katledilen Lise öğrencisi Halil İbrahim Oruç adına park açıldı. Bismil Belediyesi tarafından açılan Çocuk Parkı ve Piknik Alanı'nın açılışına BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP Diyarbakır İl Başkanı M. Ali Aydın, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve H. İbrahim Oruç'un annesi Sevim ve babası Ömer Oruç'un yanı sıra yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Parkın açılış kurdelesi Zana, Aydoğan ve Oruç'un annesi tarafından kesildi.

'ÇOCUKLARIN KATİLLERİ TARİHİN KARA SAYFALARINDA KALACAK'

Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu parkın açılışında yaptığı konuşmada, "Biz bugün H. İbrahim Oruç Parkı'nı açmamış olsaydık bile, onu her zaman içimizde yaşatacaktık. Biz diyoruz H. İbrahim, Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz bu çocuklarımız düşmanın kurşunuyla katledildi. İbrahim, Ceylan, Uğur ve katledilen küçük; ama yüreği büyük çocuklarımız, her zaman tarihin temiz sayfalarında ve yüreğimizde olacaklardır. Bu çocukların katilleri tarihin kara sayfalarında kalacak ve halkımız tarih boyunca bunlara lanet yağdıracaktır. H. İbrahim Oruç'un şahsında özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin ününde saygıyla eğiliyorum" dedi.

'ÇOCUKLAR ÖZGÜRLEŞİNCEYE KADAR MÜCADELE SÜRECEK'

Eminoğlu'nun ardından konuşan BDP Diyarbakır İl Başkanı Aydın, "AKP hükümeti Halil İbrahim Oruç'un katillerini ortaya çıkarmadı. Bu katle cesaret veren AKP, Bismil halkının yüreğinde yargılanmış ve mahkum edilmiştir. Kürt halkı onurlu bir yaşam için bedeli ne olursa olsun verecektir" dedi.

Kürt halkının bugünlere kolay gelmediğini belirten Milletvekili Nursel Aydoğan ise, "Bizim mücadelemiz dünyada yaşayan tüm çocukların özgürlük mücadelesidir. Tüm çocuklar özgürleşinceye kadar özgürlük mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Milletvekili Leyla Zana da, " Halil İbrahim yüreğimdeki kabuk tutmamış kırmızı yaradır. Bu yara hiçbir zaman kabuk tutmayacak, bu yaranın katili tutuklanıp yargılandığı zaman belki biraz da olsa o yaramın sancıları diner. Halil İbrahim yaptıklarımızda, konuşmalarımızda tüm yapılarımızda her zaman yaşamımızda yaşayacaktır. Halil İbrahim'in katilleri hiçbir zaman huzur içinde yaşayamayacaktır. Hayallerinde, gecesinde, gündüzünde adım adım ölecektir. Her gün toplu mezarlar ortaya çıkıyor, toplu mezarlarda onlarca kişinin kemikleri ortaya çıkıyor. Eğer halen insanlıktan söz ediyorlarsa gelip, bu toplu mezarlara baksınlar. Kardeşliği sağlamak istiyorlarsa bu katliamı yapanları yargı önüne çıkarsınlar" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sahnede H. İbrahim Oruç için kardeşi tarafından yazılan şiir okundu. Şiir okunduğunda onlarca kadın gözyaşlarını tutamadı. Ardından Kızıltepe MKM müzik grubu Dengê Jêne Azad, Siirt MKM müzik gurubu Xwejîn Botan, Koma Hemdem ve Hozan Xanemir'in söylediği şarkılar eşliğinde gençler ve kadınlar gece geç saatlere kadar halay çekti. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Katledilen Doğan'ı binler uğurladı

SONRAKİ HABER

JİTEM’ciden kanlı itiraflar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...