26 Şubat 2015 18:17

BHH, 'İç Güvenlik Paketi'ni protesto etti

Birleşik Haziran Hareketi (BHH), polise sınırsız yetkiler veren 'İç Güvenlik Paketi'ni 'Hukuk biterse Haziran başlar" sloganıyla protesto etti.

Paylaş

Birleşik Haziran Hareketi (BHH) üyeleri, 'İç Güvenlik Paketi'ne karşı Kuğupark'ta Meclis oluşturdu.

BHH, "Faşo Tayyip", "İç Güvensizlik Paketine hayır" yazılı dövizler taşırken, CHP Milletvekili İlhan Cihaner Meclis'te paketin görüşmelerine ilişkin bilgi verdi.

Paketin, topluma açıklanmayan, gündeme getirilmeyen, polise, kaymakam ve valilere yargılama niteliğinde yetkiler tanıyan maddeleri okundu.

Ardından, BHH'nin oluşturduğu "güvenlik paketi"nin maddeleri okundu. Pakette "Kaskını silen polise 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası", "Her türlü zehir, sis ve gaz taşıyan polise 1 yıl 6 aydan 2 yıla kadar hapis", "İfade özgürlüğünü engelleyen kamu çalışanın meslekten men edilmesi" ve "kadınların bedenine yönelik her hangi bir saldırıda sanıklar indirim alamaz" gibi maddeler vardı.

Daha sonra BHH yöneticilerinin yaptığı açıklamada, yasanın Meclis'ten geçse bile sokaktan geçmeyeceği vurgulandı. Açıklamada, asıl belirleyici olanın Meclis değil sokaktaki halkın talebi olduğu belirtildi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yakılan kadın cinayetinde 3 gözaltı

SONRAKİ HABER

AKP'li aday adayının afişi tartışma yarattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...